TTÜ õppeprorektor on Jakob Kübarsepp

2. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) õppeprorektori ametikohale asus selle aasta algusest senise prorektori Kalle Tammemäe asemel mehaanikateaduskonna materjalitehnika instituudi metallide tehnoloogia professor Jakob Kübarsepp, kes on pidanud seda ametit ka aastatel 20002011, teatas TTÜ pressiesindaja.

Senine õppeprorektor Kalle Tammemäe pühendub õppe- ning teadustööle, jätkates oma akadeemilist karjääri TTÜ infotehnoloogia teaduskonna arvutitehnika instituudis. „Lahkun õppeprorektori positsioonilt teadmises, et senine töö on kandnud vilja ning poolelijäävate järjehoidja läheb kogenud kätesse. Näen oma valdkonnas korralikku arenguruumi ja kestvat võimalust tulemuslikuks teadus- ja arendustööks,” ütles Tammemäe.

Ligi 40 aastat TTÜ-s töötanud Jakob Kübarsepa uurimisvaldkondadeks on pulbermetallurgia ja peamiselt keraamilis-metalsed kulumiskindlad komposiidid, samuti materjalide kulumine. Jakob Kübarsepal on kaheksa autoritunnistust. Viimasel 20 aastal on ta olnud TTÜ-s muu hulgas mehaanikateaduskonna dekaan ning õppeprorektor.

Kalle Tammemäe on lõpetanud 1981. aastal TTÜ arvutitehnika erialal ning olnud pärast seda ametialaselt ülikooliga seotud. Aastatel 20002010 oli Tammemäe Eesti infotehnoloogia kolledži rektor. Tema uurimisteemadeks on töökindlate sardsüsteemide disain, süsteemitehnoloogia, paralleelarhitektuurid, riist- ja tarkvara koosdisain, kontrollintensiivsete (kiip)süsteemide disain ning kõrgtaseme süntees.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!