TTÜ ülikoolilinnak valiti maailma parimate hulka

13. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) linnak võitis maineka rahvusvahelise konkursi „Science and Education” ülikoolilinnakute kategooria, mille lõppvooru jõudis 17 ülikooli linnakut üle maailma, teatas TTÜ pressiesindaja.

30 riigi ülikoolide juhte koondava Euroopa Rektorite Klubi (Club of the Rectors of Europe) eestvedamisel toimuva võistluse žürii tõstis TTÜ linnaku puhul esile selle nüüdisaegsust, innovaatilisust ja tihedaid sidemeid kõrgtehnoloogia ettevõtetega, samuti noorte perede õppimisvõimalustele tähelepanu pööramist ja lastehoiuteenuste pakkumist.

ylikoolilinnak_4 „Parimate sekka jõudmine on tunnustus aastatepikkusele tööle, mille käigus oleme loonud Mustamäe mändide alla maailmatasemel õppimis-, teadus-, ettevõtlus- ja elukeskkonna,” ütles rektor Andres Keevallik.

Võistlusel hinnati ülikoolilinnakute arhitektuuri ja disaini, keskkonda, taristut, nüüdisaegseid majutusvõimalusi, spordi- ja terviseteenuseid, toitlustuskohti, üliõpilasliikumise aktiivsust, vaba aja võimaluste mitmekesisust ja kvaliteeti, tänapäevaste tehnoloogiate kasutamist.

Konkursi lõppvooru kvalifitseerus 17 tööd. Žürii ja avaliku internetihääletuse tulemusena valiti seitse võidutööd, mida saab näha siit. Nende seast valis žürii omakorda välja TTÜ.

Tallinnas Mustamäel paiknevas ülikoolilinnakus, kuhu kuuluvad ka IT kolledž ja Tallinna teaduspark Tehnopol, õpib kokku umbes 14 400 tudengit, töötab üle 1100 teadlase ja õppejõu ning tegutseb 162 ettevõtet 2600 töötajaga.

ylikoolilinnak_6


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!