Uuri ja avasta Toomemäel

31. jaan. 2014 Tartu ülikooli muuseum - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli muuseum tutvustab oma majades ülikooli rikkalikku minevikupärandit ja jutustab lugusid teadusest, kunstist, astronoomiast, meditsiinist, ülikooliharidusest ja tudengielust. Lisaks põnevatele ekspositsioonidele on muuseumis suurepärane võimalus võtta osa muuseumitundidest, kus teoreetilised teadmised saavad lisa praktilise tegevuse käigus.

2013. aasta 1. mail kolis muuseumi peahoonesse Toomemäel Hull Teadlane, kelle kabinet on põnev ja interaktiivne õpikeskkond. Seal selgitavad Hullu Teadlase assistendid, mis on teadus, kuidas kujuneb ilm ning millised on optika ja mehaanika olulisemad seadused. Lisaks räägitakse ainetest ja keemia seostest teiste loodusteadustega, tehakse katseid ning õpitakse tundma laborinõude otstarvet. Veel vaid kuu aega on võimalus osa saada näitusest „Eesti jälg kosmoses – kosmose jälg Eestis” ning sellega seotud programmidest. 2014. aasta aprill toob uusi põnevaid programme näituse „PEA ASI: maailm õlgadel” raames.

Tartu tähetorn ootab avastama universumi saladusi. Vanade, väärikate ja maailmakuulsate teleskoopide vahel pakutakse põnevaid ekskursioone, temaatilisi planetaariumietendusi ja interaktiivseid haridusprogramme, mis toetavad algkooli loodusõpetuse, füüsika-, matemaatika-, geograafia-, ajaloo- ning kirjanduse tunde. 2014. aastal jätkuvad ka vaatlusõhtud, astronoomialoengud ja lastelaagrid.

Tartu ülikooli peahoones asuvas ülikooli kunstimuuseumis saab aga tutvuda vanakreeka kultuuri ja eluoluga. Eri kooliastmetele suunatud programmide käigus näeb antiikkultuuri selle originaalsuuruses ja antiikses interjööris. Mitmekülgsed programmid annavad ülevaate vanakreeka kirjandusest, kunstist ning Vana-Kreeka tähtsamatest kultuuriloolistest paikadest. Muuseumitundides saab proovida riideid, tunda end tõelise kreeklase või roomlasena ja pildistada end Pompei stiilis seinamaalingute taustal.

Tartu ülikooli muuseumist leiab endale meelepärase programmi iga aineõpetaja. Toomemäel ja selle jalamil asuvad muuseumihooned pakuvad suurepärase võimaluse kombineerida põnev ja mitmekülgne õppepäev.

Info www.muuseum.ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!