2014. aasta riigieksamitele registreerus 10 508 õpilast

10. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tänavu kevadel toimuvatele riigieksamitele, mida korraldab SA Innove, on esialgsetel andmetel registreerunud 10 508 eksamisooritajat, kellest 8430 on gümnaasiumiõpilased, 784 gümnaasiumi varem lõpetanud ning 1294 kutseõppeasutuste õpilased. Kokku tehakse 2014. aastal 27 216 eksamit, teatas SA Innove pressiesindaja.

Alates käesolevast õppeaastast peab õpilane gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksamid. Lisaks riigieksamitele tuleb gümnaasiumi lõpetamiseks sooritada koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö.

Eesti keele riigieksamile registreerus 7367 ja eesti keele kui teise keele riigieksamile registreerus 2312 õpilast.

Matemaatika riigieksami puhul pidi õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel. Matemaatika kitsa kursuse eksami valis 4395 ja laia kursuse eksami valis 4434 eksamisooritajat, 22 õpilast Tallinna saksa gümnaasiumist sooritavad Saksa üldise kõrgkooliküpsuse matemaatikaeksami saksa keeles.

Võõrkeele riigieksami puhul oli õpilasel kolm valikuvõimalust: Innove vahendatud rahvusvahelise prantsuse, saksa või vene keele eksam, mille sooritamisel saab õpilane rahvusvaheliselt tunnustatud keeleoskuse tunnistuse; riigi koostatav inglise keele riigieksam, mille eduka läbimise korral antakse õpilasele B1- või B2-taseme keeleoskustunnistus või varasemalt sooritatud rahvusvaheline eksam, mis on tehtud vähemalt B1-tasemele.

Inglise keele eksami valis 8059, saksa keele eksami 213, vene keele võõrkeelena 269 ja prantsuse keele eksami 145 eksaminandi. 274 õpilast esitas võõrkeele riigieksami asendamiseks rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeeleeksami tunnistuse, millega loeti riigieksam sooritatuks.

SA Innove testide korralduskeskuse juhi Andres Ääremaa sõnul muutusid sellest aastast küll riigieksamite valikud, kuid eksamikorralduses see muutusi kaasa ei too: „Eksamite tulemused avaldatakse järk-järgult pärast eksamite hindamisperioodi lõppu. Eksamitunnistused väljastatakse 20. juunil 2014.”

Riigieksamitele registreerumise varasemate aastate statistika leiab SA Innove kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!