Aasta aega kirjutada romaani

14. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti kirjanike liit koostöös eraettevõtjatega kuulutas välja romaanivõistluse, mille tähtaeg on 1. veebruar 2015.

Oodatakse eestikeelseid algupäraseid ja seni avaldamata proosatekste, mille maht on vähemalt 200 000 tähemärki. Alanud romaanivõistluse auhinnafond on läbi aegade suurim – 8000 eurot. Tulevikus hakkab romaanivõistlus toimuma üle aasta.

Romaanivõistluse patroon on Teet Kallas. Žüriisse kuuluvad: Karl Martin Sinijärv, Tiit Aleksejev, Peeter Helme, Kärt Hellerma, Eeva Park, Eva Luts, Anu Lamp ja Rein Veidemann, kes loevad võistlustöid esmalt anonüümsetena, kuid annavad autoritele ka tagasisidet.

Eesti esimese romaanivõistluse 1926. aastal võitis Karl Ristikivi.

Lisainfot võistluse kohta leiab veebilehelt: www.ekl.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!