Algas Balti keti teemaline esseekonkurss

7. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Balti keti 25. aastapäeva puhul kuulutas Balti Assamblee välja esseekonkursi noortele teemal „Mida tähendab minu jaoks Balti kett?”. Konkursi korraldab Balti Assamblee, kuhu kuuluvad Eesti, Läti ja Leedu parlament.

Konkursi eesmärk on motiveerida noori ühiskonnas kaasa rääkima, tõstatada küsimusi üldiste väärtushinnangute kohta ning arutleda ühiskonnagruppide koostöö ja heaolu arengu teemadel. Ühtlasi tekitada senisest suuremat huvi Balti riikide koostöö vastu ning ärgitada noori sel teemal kaasa mõtlema.

„Tänapäeva noortel ei ole isiklikke mälestusi Balti ketist, aga nad teavad sellest oma vanemate ja vanavanemate jutustuste kaudu. Esseekonkursiga soovime luua põlvkondadevahelist sidet taasiseseisvumise ajastuga,“ ütles riigikogu aseesimees Laine Randjärv.

Esseekonkursile oodatakse gümnaasiumiõpilaste (10.–12. klass) esseesid, mille pikkus on kuni kaks lehekülge. Iga osaleja saab esitada ühe eesti keeles kirjutatud essee. Konkursi tähtaeg on 20. aprill.

Eesti, Läti ja Leedu parlamendis moodustatud konkursi komisjonid valivad välja oma riigi kuus paremat tööd, mis pääsevad rahvusvahelisse vooru. Konkursil selgitatakse välja üheksa võitjat – kolm igas vanuserühmas (10., 11. ja 12. klass). Võitjaid autasustatakse diplomi ja kutsega osaleda 24. oktoobril Tallinnas toimuval Balti Assamblee istungjärgul.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!