Algas „Tagasi kooli” nädal

17. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

17.–21. veebruar on „Tagasi kooli” nädal, mil loodetakse aset leidvat tuhat külalistundi. Teiste seas jõuavad külalisõpetajatena õpilaste ette David Vseviov, Hirvo Surva, Liina Unt, Tiina Lokk ja Toomas Luhats, teatasid algatuse eestvedajad.

„Mul on hea meel, et „Tagasi kooli” algatuse kaudu on koolitunde andnud tublid inimesed üle Eesti,” ütles „Tagasi kooli” toetaja president Toomas Hendrik Ilves. „Algatus ei ole suurte linnade keskne, vaid noortele jagatakse kogemust ka riigi väiksemates paikades ning see on kiiduväärt.”

Külalistunni teema võib olla külalisõpetaja töö- või elukogemuse põhine või konkreetsemalt seotud mõne ainetunniga. „Igaühel meist on väärt teadmisi ja kogemusi, mida õpilastega jagada,“ ütles „Tagasi kooli” eestvedaja Triin Noorkõiv. „Eesti tulevase põlvkonna haridus on teema, mis on sedasorti kaaluga, et olla meie kõigi isiklik prioriteet. Mõne külalistunni andmine igal aastal võiks olla iga tegusa kodaniku autegevus, sest kui õpilaste heaks tegutsevad õpetaja ja külalisõpetaja koos, annab see võimaluse kujundada meie tulevikku koostöisemaks, hoolivamaks, õppimist ja õpetamist väärtustavamaks. Fookusnädala kõrval on „Tagasi kooli” algatus aastaringne – külalistunde saab teha teoks mistahes sobival hetkel, mille õpetaja ja külalisõpetaja omavahel kokku lepivad.”

Külalistunni kokkuleppimisel on abimeheks „Tagasi kooli” infosüsteem, mille kaudu saab astuda kontakti õpetajatega üle Eesti, kes on valmis külalisõpetajaga koostööd tegema.

„Tagasi kooli” eesmärk on aidata kaasa koolide ja ülejäänud ühiskonna koostöö suurenemisele. Algatuse on ellu kutsunud 2007. aastal SA Noored Kooli. Eesti Vabariigi presidendi toetusega on ettevõtmine jõudnud tuhandete huvilisteni ning on jätkanud kasvamist sellest ajast peale. Algatust veavad eest Noored Kooli programmi vilistlased Triin Noorkõiv ja Tiina Pauklin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!