Arvustuste võistlus ja töötoad Eesti Draamateatris

14. veebr. 2014 Kairi Kruus - Kommenteeri artiklit

Selle hooaja uutest lavastustest on koolinoored väga hästi vastu võtnud nii Ingomar Vihmari lavastuse „Orvud” kui ka Merle Karusoo „Kollaborandid”. Huvi võiks pakkuda ka Mari-Liis Lille ja Paavo Piigi märtsis esietenduv lavastuste paar „Varesele valu …” ja „Harakale haigus …”. Eesti Draamateatri ja Tallinna Linnateatri koostöös sündinud lavastused räägivad dokumentaalseid lugusid aktuaalsel teemal – miks depressioon levib üha laiemalt ja kuidas sellest võitu saadakse − ehk kuidas „… meie laps saab terveks”.

Kutsume õpilasi üles jagama oma teatrikogemusi. Aplauski on tagasiside, aga soovime kuulda, millised mõtted saavad alguse saalist lahkudes ja kuhu need lõpuks välja jõuavad. Ootame arvustusi sel hooajal mängukavas oleva(te)le draamateatri lavastus(t)ele. Vabas vormis arvustused palume saata 28. märtsiks aadressil kairi.kruus@draamateater.ee (lisada nimi, vanus, kool ja klass). Põnevil ja ootusärevuses žürii hindab lavastuse eri aspektide märkamis- ja analüüsioskust ning isikupärast ja loomingulist lähenemist. Parimaid premeeritakse vääriliselt.

Õpetajate ja õpilaste jaoks oleme koostanud vihikud, mida saab kasutada tugimaterjalina etenduse analüüsimisel koolis või kodus. Vihikutest leiab lisainformatsiooni valitud lavastuste tagamaade ja teemade kohta, kokkuvõtte ja tegelaste lühitutvustused ning aruteluküsimused. Lavastuste vihikuid saab sirvida või printimiseks alla laadida teatri kodulehelt.

Õpilastega teatriskäiku planeerides tasub õpetajatel ühendust võtta draamateatri kirjandustoaga, et huvi korral kokku leppida mõne töötoa läbiviimises. Praegu on võimalik valida kolme töötoa vahel: sissejuhatus etenduse analüüsi, arvustuse kirjutamine või külastatud etenduse arutelu.

Lisainfo: www.draamateater.ee, kairi.kruus@draamateater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!