Aumärgid haridusrahvale

14. veebr. 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Vabariigi 96. aastapäeva eel tänas ja tunnustas vabariigi president Toomas Hendrik Ilves teenetemärkidega eri elualade inimesi. 99 riikliku autasu saaja seas on tänavu mullusest rohkem haridusinimesi: õpetajaid, koolijuhte, treenereid, ülikoolide õppejõude. Kokku veerandsada.

Valgetähe III klassi teenetemärgi pälvisid TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja, EBS-i asutaja Madis Habakuk, mereteadlane ja matemaatik, TTÜ küberneetika instituudi laborijuhataja akadeemik Tarmo Soomere, Eesti kunstiakadeemia emeriitprofessor Mait Summatavet.

Valgetähe IV klassi ordeni said TÜ professor ja robootika populariseerija Alvo Aabloo, koorijuht ja pedagoog, raadio laste laulustuudio ja püha Miikaeli poistekoori juhendaja Kadri Hunt, TTÜ professor ja X-tee arendaja Ahto Kalja, TLÜ professor Krista Kerge, TÜ professor ja Ahhaa teaduskeskuse üks asutajaid Jaak Kikas, Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Margo Kõlar, pärimusmuusika edendaja, Viljandi kultuuriakadeemia rahvamuusikaeriala asutaja Ene Lukka-Jegikjan, keelekümbluse edendaja, endine Läänemere gümnaasiumi direktor Valeri Novikov, TTÜ professor Peep Palumaa, juhtimiskonsultant, TLÜ emeriitprofessor Mare Pork, kauaaegne Tartu koolijuht Helve Raik, Tartu observatooriumi direktor, teaduse populariseerija ja EstCube’i üks eestvedaja Anu Reinart, Tartu Masingu kooli logopeed ja eripedagoog Mai Suuder.

Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvisid tantsuansambli Sõleke looja ja juht Ene Jakobson, Kullamaa keskkooli õpetaja ja kohaliku elu edendaja Läänemaal Mai Jõevee, pärimuskultuuri edendaja ja TLÜ vanemteadur Marju Kõivupuu, korvpallitreener ja TTÜ spordikeskuse juhataja Heino Lill, noorte jalgpallitreener ja spordielu edendaja Järvamaal Viktor Mets, trompetist ja muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Aavo Ots, ujumistreener ja invaspordi edendaja Rein Põldme.

Eesti Punase Risti I klassi teenetemärgi sai TÜ emeriitprofessor, inimese anatoomia eestikeelse õpiku koostaja Arne Lepp.

Aumärgi pälvinute seas on ka üks välisprofessor – Saksamaa Darmstadti ülikooli mikroelektroonika professor Manfred Glesner, kes on Eesti infotehnoloogia hariduse toetaja ja TTÜ nüüdisajastamisele kaasaaitaja. Tema sai Maarjamaa Risti IV klassi ordeni.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!