Eesti Vabariigi aastapäevale pühendati viikingvõitlus

28. veebr. 2014 Eesti ajaloolise mõõgavõitluse liit - Eesti Vabariigi aastapäevale pühendati viikingvõitlus kommenteerimine on välja lülitatud

Eesti ajaloolise mõõgavõitluse liit korraldas 22. veebruaril sportliku turniiri ajaloolises mõõgavõitluses. Turniir peeti Kose vallas Saula külas asuva Viikingite küla muinaslinnuses. Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud iga-aastane turniir avas traditsiooniliselt uue mõõgavõitlushooaja. Lisaks muinasvõitlusele sai näha HMB Eesti rahvusmeeskonna demonstratsioonesinemist ja Eesti keskaegse võitluse raudliiga kõikide aegade esimest matši.

Muinasvõitlus ehk viikingvõitlus on Eestis harrastatava sportliku ajaloolise mõõgavõitluse kõige kergemakontaktilisem vorm. Muinasvõitluse kaitsevarustus on kergemat sorti ning põhineb vanemate ajastute kaitserüüdel. Kerge varustuse tõttu on vigastuste oht suurem ja seetõttu on reeglite järgi ka rohkem tehnikaid keelatud. Kerge ja lihtne varustus on aga odavam ning kättesaadavam kui näiteks hiliskeskaegne raudrüü, mistõttu on muinasvõitluse harrastajate hulk üsna suur. 22. veebruaril toimunud muinasturniirist võttis osa ka Eesti ajaloolise mõõgavõitluse elav legend Konstantin Aleksejev ehk Diagrian.