Eesti Vabariigi aastapäevale pühendati viikingvõitlus

28. veebr. 2014 Eesti ajaloolise mõõgavõitluse liit - Kommenteeri artiklit

Eesti ajaloolise mõõgavõitluse liit korraldas 22. veebruaril sportliku turniiri ajaloolises mõõgavõitluses. Turniir peeti Kose vallas Saula külas asuva Viikingite küla muinaslinnuses. Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud iga-aastane turniir avas traditsiooniliselt uue mõõgavõitlushooaja. Lisaks muinasvõitlusele sai näha HMB Eesti rahvusmeeskonna demonstratsioonesinemist ja Eesti keskaegse võitluse raudliiga kõikide aegade esimest matši.

Muinasvõitlus ehk viikingvõitlus on Eestis harrastatava sportliku ajaloolise mõõgavõitluse kõige kergemakontaktilisem vorm. Muinasvõitluse kaitsevarustus on kergemat sorti ning põhineb vanemate ajastute kaitserüüdel. Kerge varustuse tõttu on vigastuste oht suurem ja seetõttu on reeglite järgi ka rohkem tehnikaid keelatud. Kerge ja lihtne varustus on aga odavam ning kättesaadavam kui näiteks hiliskeskaegne raudrüü, mistõttu on muinasvõitluse harrastajate hulk üsna suur. 22. veebruaril toimunud muinasturniirist võttis osa ka Eesti ajaloolise mõõgavõitluse elav legend Konstantin Aleksejev ehk Diagrian.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!