Helisevad saalid Tallinna vanalinnas

14. veebr. 2014 Paula Toomel - Kommenteeri artiklit

Tallinna vanalinnas klassikalise muusika kontserte korraldav Eesti interp­reetide liit on tegutsenud juba 12 hooaega. Ka sel kevadel jätkuvad kontserdisarjad „Kammermuusika Mustpeades” ja „Eliitkontserdid”, mille raames jõuab kaunis klassika lavale lausa kolm korda kuus. Mustpeade maja kontserdid toimuvad neljapäeva õhtuti kahel korral kuus ja Estonia kontserdisaali sarja kontserdid kord kuus teisipäeviti.

Selle kevade täht on 11. märtsil Estonia kontserdisaalis soolokontserti andev maailmakuulus tenor Mati Turi, kes astub lavale koos oma ansamblipartneri Martti Raidega. Esitusele tulevad Schumanni, Schönbergi, Sviridovi ja Tubina laulud, kavas on ka Tõnu Kõrvitsa uudisteose esiettekanne.

Märtsis annab sooloõhtu hinnatud pianist Kadri-Ann Sumera ning 20. märtsil astub lavale karismaatiline saksofonist Virgo Veldi, kes esitab nõudliku kava Hindemithi, Tulve, Rannapi ja Charpentier’i teostest.

11. aprillil toimub klavessiinifestivali raames särava klavessinisti Julia Ageyeva Hessi soolokontsert Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoones. Aprillis astub Estonia kontserdisaali lavale eesti muusika suurkuju pianist Peep Lassmann koos Tallinna keelpillikvartetiga.

Kevad toob lavale ka palju lauljaid. Aprilli lõpus annab kontserdi sopran Kädy Plaas ning mai alguses metsosopran Teele Jõks ja sopran Pirjo Püvi. Kevadise hooaja lõpetavad Estonia kontserdisaalis 13. mail andekas noor pianist Mihkel Poll ja keelpillikvartett Prezioso. Mustpeade maja kevadhooaeg jõuab lõpule 22. mail, kui lavale astub välismaal resideeruv tuntud viiuldaja Kaija Lukas koos pianist Lea Leiteniga.

Lisaks kontsertidele Tallinnas korraldame kontserte ka mujal Eestis, täpsem info kodulehel interpreet.ee. Kontsertidele on eriti oodatud õpilasgrupid. Hinnad on 4 eurost 10 euroni. Suurematele gruppidele kehtivad ka soodustused, mille kohta saab täpsemat infot interpreetide liidu telefonil 501 9524.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!