IT-kolledži kvaliteeti hinnati positiivselt

26. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti infotehnoloogia kolledž (EIK) läbis edukalt õppekavade kvaliteedi hindamise, saades rahvusvahelistelt hindamisekspertidelt positiivse hinnangu mõlemas hindamisprotsessis, ning on nüüd esimene kõrgkool Eestis, kes on edukalt läbinud nii õppekavade kvaliteedi hindamise kui ka institutsionaalse akrediteerimise, teatas kooli pressiesindaja.

Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu otsustas 5. veebruaril 2014 kinnitada IT-kolledži hindamisaruande ja viia järgmine IT-kolledži õppekavade kvaliteedi hindamine läbi seitsme aasta pärast – kolledži õppekavade kvaliteet tunnistati nõuetele vastavaks.

IT-kolledž läbis edukalt informaatika ja infotehnoloogia õppekavagrupi kvaliteedihindamise. Õppekavagrupi kvaliteedi hindamine on välishindamine, mille käigus hinnatakse õppekavade ning nende alusel toimuva õppe ja õppealase arendustegevuse vastavust õigusaktidele, riigisisestele ja rahvusvahelistele standarditele ja arengusuundadele eesmärgiga anda soovitusi õppe kvaliteedi parandamiseks.

„Selline positiivne hinnang loob hea aluse veelgi kiiremale edasiliikumisele ning annab IT-kolledžile väga soodsa positsiooni Eesti kõrgharidusmaastikul,” tõdes kolledži rektor Tiit Roosmaa ja lisas, et selle tulemuse taga on paljud head partnerid nii ülikoolide kui ka ettevõtete seas, kes väärivad oma panuse eest tänu.

Eesti infotehnoloogia kolledž on 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mida haldab hariduse infotehnoloogia sihtasutus. IT-kolledžis on võimalik omandada rakenduslik kõrgharidus õppekavadel IT-süsteemide administreerimine, IT-süsteemide arendus ja Infosüsteemide analüüs. Kokku õpib IT-kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 900 õppuri. IT-kolledžist on suundunud Eesti IT-tööjõuturule 649 IT-spetsialisti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!