Jõhvis võistlevad kutseharidust omandavad keevitajad

5. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 6. veebruaril toimub Jõhvis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses (IVKHK) Eesti esimene üleriigiline keevitajate võistlus „Parim keevitaja 2014”, millel võtavad mõõtu kutsehariduskoolide õpilased.

Võistlustele on lubanud osalema tulla õpilased kõigist seitsmest Eesti kutseõppeasutusest, kus keevitaja ametit omandada saab: Narva kutseõppekeskus, Rakvere ametikool, Sillamäe kutsekool, Tallinna Lasnamäe mehaanikakool, Tallinna tööstushariduskeskus, Tartu kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa kutsehariduskeskus. Igast koolist osaleb võistlustel kaks õpilast.

„Keevitaja eriala on Eestis väga perspektiivne – häid spetsialiste otsitakse tikutulega taga,” ütles IVKHK direktor Margus Ojaots. „Võistlusega saame kaasa aidata keevitajate ametioskuste tõusule ja eriala populaarsuse kasvule.”

Ida-Virumaa kutsehariduskeskus on seitse aastat korraldanud regionaalset Virumaa kutseharidusasutuste vahelist keevitaja-õpilaste võistlust, kus on osalenud Narva, Rakvere, Sillamäe ja Jõhvi koolid.

„Meie eesmärgiks on leida Eesti parim keevitaja-õpilane. Saame võrrelda nii õpilaste kui nende juhendajate taset, võtta üksteisest eeskuju ja arendada seeläbi keevituse eriala Eestis,” ütles IVKHK ehitus- ja mehaanikaõppe valdkonna juhataja Aleksander Lintjantsin.

Esimene üleriigiline keevitusõpilaste võistlus algab kell 9.30 ning lõpeb orienteeruvalt kell 16.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!