Käed värisesid, kui viiekümne pillimehe ette astusin

21. veebr. 2014 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Nii kirjeldas oma esimest dirigendikogemust Kuristiku gümnaasiumi seitsmendale klassile külalisõpetaja Madis Kreevan. „Viiskümmend pillimeest!” ahhetasid lapsed.

Kuristiku gümnaasiumi vilistlane, praegune TLÜ muusikaüliõpilane Kreevan rääkis oma hiljutistele koolikaaslastele ka sellest, miks ta üldse läks muusikat õppima, ehkki ei teadnud gümnaasiumi lõpetades klaverist ega solfedžost suurt midagi. Sest muusika meeldis talle! Ta rääkis ka, kuidas ta klaverimängu ja solfedžo lüngast visa tööga suhteliselt kiiresti üle sai ja ülikooli vastu võeti.

Taolisi „karjäärinõustajaid” oli kutsutud 18. veebruaril Kuristiku gümnaasiumi Tagasi Kooli fookusnädala raames tundi andma kokku 24 – igasse klassi keegi. Kusjuures üle poole kutsututest olid oma kooli vilistlased. Õpilastele räägiti valeraha tuvastamisest, metsloomade ravimisest, filmitrikkidest, näitlemisest ja lavastamisest, liiklusohutusest, Eestis elamise mõttest, profisportlase elust, kultuuripärandi hoidmisest, geeniuuringutest, küberkaitsest, telesaatest „Tantsud tähtedega”, kuritööennetusest, tuleviku töökohtadest ja paljust muust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!