„Kahe isanda teener” Ugalas

14. veebr. 2014 Hanna Jõgis - Kommenteeri artiklit

Jaanuaris esietendus Ugala teatris Carlo Goldoni komöödia „Kahe isanda teener”, mille kohta lavastaja Vallo Kirs on öelnud: „Ma polnud ammu nii südamest naernud ja kellelegi nii tobedale, kuid armsale tegelasele kui Truffaldino kaasa elanud, kui esimest korda „Kahe isanda teenrit” lugedes. Tundsin, et tahan kogetud rõõmu ka publikuga jagada. Truffaldinos on osake meist kõigist, seetõttu me ta nii hoobilt omaks võtamegi.”

Itaalia 18. sajandi komöödiameistri Carlo Goldoni kuulsaimat näidendit on juba ligi kolm sajandit mängitud kõikvõimalikel näitelavadel Itaalia külatanumast Broadwayni. Goldoni tekstist on valminud kümneid adaptsioone kõikvõimalikes võtmeis. Vallo Kirsi lavastuses seiklevad Truffaldino, Pantalone ja teised commedia dell’arte’st pärit tegelaskujud küll taaskord 18. sajandi Veneetsias, kuid kindlasti pakuvad nende sekeldused rohkelt äratundmisrõõmu ka 21. sajandi vaatajale. Peaosalist Truffaldinot kehastab Uku Uusberg Eesti draamateatrist, teistes osades Adeele Sepp, Klaudia Tiitsmaa, Marika Palm, Kristian Põldmaa, Martin Mill, Rait Õunapuu, Vallo Kirs.

Lavastuse kunstnik on Jaanus Laagriküll (külalisena), muusikaline kujundaja, liikumisjuht Oleg Titov, lavastusdramaturg Liis Aedmaa.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!