Kaitseministeerium tänas riigikaitsesse panustanud vabatahtlikke

28. veebr. 2014 Artur Jugaste kaitseministeeriumi pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

Kaitseminister Urmas Rein­salu tänas 22. veebruaril Tallinna reaalkoolis toimunud aktusel riigikaitsesse panustanud vabatahtlikke, andes mitmele staažikale riigikaitseõpetajale ja sõjameditsiini arengusse panustanud õppejõule ministeeriumi teenetemärgid. Kaitseminister tunnustas kaitseministeeriumi kuldrinnamärgiga pikaajalisi riigikaitseõpetuse õpetajaid Kalle Read, Peeter Lauri, lipnik Tarmo Matti ning Olev Lippi, kes on aastaid andnud oma põhitöö kõrvalt üldhariduskoolides riigikaitseõpetuse tunde.

Samuti tänas kaitseminister kuldrinnamärgiga Tartu ülikooli arstiteaduskonna prodekaani Tõnis Karkit, Tallinna tervishoiu kõrgkooli õenduse õppetooli juhatajat Kristi Puuseppa ja Tartu tervishoiu kõrgkooli õe õppekava juhti Kersti Viitkarit, kes on aidanud viia arstide ja õdede õppekavadesse sõja- ja katastroofimeditsiini väljaõppe.

Tallinna tervishoiukõrgkooli rektor Ülle Ernits, Tartu tervishoiu kõrg­kooli direktor Anneli Kannus koos õenduse õppekava juhi  Kersti Viitkariga. Fotod: Raivo Juurak

Tallinna tervishoiukõrgkooli rektor Ülle Ernits, Tartu tervishoiu kõrg­kooli direktor Anneli Kannus koos õenduse õppekava juhi
Kersti Viitkariga. Fotod: Raivo Juurak

„Riigikaitse koosneb suures osas sellest, et lisaks kutselistele kaitseväelastele ja reservväelastele on ka ülejäänud rahvas valmis Eestit kaitsma,” ütles kaitseminister aktusel peetud kõnes. „Tegevus kaitseliidus, naiskodukaitses ja kõigis teistes vabatahtliku riigikaitse vormides on väga praktiline ja reaalne osa Eesti riigi kaitsest.”

Reinsalu sõnul tuleb ühiskonna kaitsmiseks läbi mõelda ka see, kuidas kriisitingimustes tegutsevad haiglad, elektrijaamad, kiirabi ja muud elutähtsad teenused. „Kaitseministeeriumi ette valmistatud laiapindse riigikaitse kava, mis neid ülesandeid riigiasutustele asetab, on heidutus võimalikule vastasele, kes teab, et Eesti riiki ei ole võimalik rünnakuga rööbastelt maha võtta,” lausus Reinsalu.

Kaitseminister andis aktusel üle ka kaitsealaste teadustööde konkursi preemiad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!