Kas ooper kõlab tuttavalt?

14. veebr. 2014 Rahel Otsa - Kommenteeri artiklit

Õpetajad teavad, et rahvus­ooper Estonia on pikka aega pööranud tähelepanu laste ja noorte teatrihariduse edendamisele, pakkudes eri vanusele mõeldud haridusprojekte.

Mudilasi ootame osa saama haridusprojektist „Hunt ja seitse kitsetalle”, milles lapsed saavad ise läbi teha ühe lavastuse sünniloo. Põhikooli- ja gümnaasiumiealistele tantsuhuvilistele on mõeldud haridusprojekt „Päikesekuningast Kratini”, milles tutvustatakse balleti ja selle kostüümide ajalugu. Uudisena ootame juba 17. veebruaril esimesi õpilasi osa saama uuest haridusprojektist „Ka ooper kõlab tuttavalt”.

Uue haridusprojekti eesmärk on tutvustada põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele ooperižanrit ja aidata neil seda mõista. Esimest korda ooperit vaatama tulles tekib mitmeid küsimusi, mille vastuseta jäämine võib vähendada lavastusest saadavat elamust. Projektiga tahame pakkuda muusikaõpetajatele tuge tundide näitlikustamisel ja noortele rohkem julgust omal käel ooperitee jalge alla võtta.

Haridusprojekti „Ka ooper kõlab tuttavalt” viivad läbi mängulises võistlusformaadis rahvusooperi ooperilauljad. Tunni aja jooksul räägime sellest, mida üldse laval jälgida, kui ooperi sisu on juba algusest lõpuni kavalehel kirjas, ning miks peaks ooper tänapäeval noori kõnetama. Samuti uurime, millist ooperit noored ise näha tahaksid, ning kasutame video- ja heliklippe, et näha, mil moel on ooperimuusika põimunud igapäevaellu. Lisaks arutleme selle üle, milline on publiku roll ooperiteatris.

Pilet haridusprojektile „Ka ooper kõlab tuttavalt” maksab 5 eurot. Juhul kui projekt seotakse ooperietenduse vaatamisega, on hind kokku 12 eurot. Pileteid gruppidele saab broneerida telefonil 683 1210 või noortetöö juhi Rahel Otsa meiliaadressil rahel.otsa@opera.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!