Koolinoorte loodud NATO mängud

21. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti NATO-ga liitumise 10. aastapäevale pühendatud koolinoorte loomekonkursile „NATO mäng” laekus tähtajaks, 6. veebruariks 28 võistlustööd gümnaasiumidest ja kutsekoolidest üle Eesti, neist 23 paberil laua- või kaardimängu ning viis digitaalset mängu.

Konkursi kuulutasid sügisel välja kaitseministeerium, haridus- ja teadusministeerium ning Eesti NATO ühing. Võistluse eesmärk on leida koolinoorte endi loodud NATO-teemalisi õppematerjale, millega mängijad saaksid proovile panna oma senised NATO-teemalised teadmised ning omandada uusi.

Konkursi esimese koha võitjaid ootab külaskäik Brüsselisse NATO peakorterisse mängu tutvustama, teise ja kolmanda koha pälvinud õpilasi premeeritakse infotehnoloogiliste auhindadega.

Žürii esimehe, disainer Asko Künnapi sõnul võib konkursile esitatud töid vaadates tõdeda, et eestlased pole mitte laulu- või tantsu-, vaid pigem mälumängurahvas. „Valdav osa mängudest langeb sellesse kategooriasse. Õnneks leidub ka strateegilist ja taktikalist mõtlemist. Selliste noortega julgen luurele minna küll. Mälumängurite suhtes jään ettevaatlikuks – praeguses info ülekülluses sõdivad faktid faktidega, sõnad sõnadega, aga võidab see, kes oskab näha ette – kas või ühe käigu jagu,” kommenteeris Künnap.

Žürii valib võidutööd 13. märtsil. Võit­jad kuulutatakse välja NATO-ga lii­tu­mise 10. aastapäeva tähistamise nä­da­lal, 2. aprillil Tallinna reaalkoolis.

Žüriisse kuuluvad veel filmiprodutsent Artur Talvik, Postimehe vä­listoi­metuse juhataja Evelyn Kald­oja, Eesti Ekspressi ajakirjanik Vik­toria Ladõnskaja, Eesti NATO ühingu juhatuse liige Krista Mulenok, kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov ning haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!