„Meie kodu – Eesti”

14. veebr. 2014 Laura Kivik - Kommenteeri artiklit

Nokia kontserdimajas toimub 20. veebruaril Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud galakontsert „Meie kodu – Eesti”.

Lavale astuvad erinevate juurtega ja ei päritolu Eestis tegutsevad säravad muusikud ja koosseisud, kes on kandnud meie muusikaellu teiste rahvaste meloodiaid ja rütme. Kultuuride ja pärimuse kirju kanga põimib kokku Mari Kalkun – muusik, kelle loomingus kumavad meie oma tegemised, looduspildid, ilmavalu ja ilu.

Kontserdil kõlab koos eesti muusikaga vene, ukraina, armeenia, jamaica-ameerika ja juudi muusika. Ettekandele tulevad orkestriseaded kõlavad esmakordselt ning need on seadnud eesti parimad arranžeerijad. Üles astuvad Mari Kalkun (Eesti), Svjata Vatra & Ruslan Trochynskyi (Eesti-Ukraina), Suprjadki (Eesti-Vene), Sofia Rubina (juudi-Eesti), Jason Hunter (USA), Atlas (Eesti-Armeenia), James Werts (Eesti-USA), Denise Fontoura (Eesti-Brasiilia), politsei- ja piirivalveorkester Hando Põldmäe ja Siim Aimla dirigeerimisel ning 96-liikmeline koor.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!