Mida teha nädalavahetusel Tallinnas?

7. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Algaval nädalavahetusel on Tallinnas teoksil nii mõndagi põnevat: mitmes muuseumis on perepäev, avatakse uusi näitusi ning toimuvad töötoad – kogusime kokku valiku põnevaid ettevõtmisi, millel lähiajal osaleda saab, olgu lastega või ilma.

Telliskivi loomelinnaku ajutises muuseumis pandi reedel välja õpilaste kunstinäitus „Minu tuleviku Telliskivi”, mis tutvustab Pelgulinna gümnaasiumi ja Ristiku põhikooli õpilaste nägemust Telliskivi tänavast ja selle tulevikust. Kunstiprojekti algatajaks on Pelgulinna gümnaasiumi kunstiõpetaja Jüri Mäemat. Projekti eesmärgiks on suunata õpilasi märkama paikkondlikku arhitektuurikeskkonda ja seda loovalt edasi arendama. Näitus jääb avatuks 14. veebruarini. Nii laupäeval kui pühapäeval on samas avatud töötoad. Lisainfot saab siit: www.telliskivimuuseum.weebly.com

Eesti ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis on reedest avatud Eesti Moekunstnike Ühenduse näitus „MIRAAŽID. Mood vabariigi aastapäevaks.”, kus eksponeeritakse valikut viimase 20 aasta jooksul moekunstnike käe all kõige tähtsamateks riiklikeks tähtpäevadeks – vabariigi aastapäeva vastuvõttudeks – loodud pidulikest rõivastest, teiste seas ka presidendiprouade kleite. Näituse on koostanud Anu Hint Eesti Moekunstnike Ühendusest ning Česlija Čable-Zibene Läti Disainerite Liidust. Näitus jääb avatuks 2. märtsini.

Tallinna botaanikaaias on tänasest 16. veebruarini avatud näitus „Nutikad trikitajad”, millel saab tutvuda taimedega, kes kasutavad nupukaid saagipüüdmismeetodeid ja -vahendeid. Esmakordselt tutvustatakse eesti keeles haruldasi ja vähetuntud taimi – ussilõksu, kuradikäepuud, trühvelõit, sinisõrme ja montserrati pribit. Lisainfot leiab siit: www.botaanikaaed.ee

Kadriorus lastemuuseumis Miia-Milla-Manda peetakse laupäeval kella 12–15 perepäeva „Sõbrad linnud”, millel avatakse pidulikult Maile Grünbergi sisekujundusega lindude söögimaja, ornitoloog ja raamatu „Lindudega sõbraks” autor Peep Veedla räägib lindudele sõbraks olemisest talvel, meisterdatakse vahva öökulli maja, loetakse raamatuid sõprusest lindudega ning mängitakse lindude teemalisi liikumismänge. Lisainfot leiab siit: http://linnamuuseum.ee/miiamillamanda/

Kalamajas Tallinna linnamuuseumi lastemuuseumis toimuvad laupäeval kell 11 ja 13 sõbrapäeva-töötoad, milles saab meisterdada helkureid ja kaarte. Viimaseid nädalaid saab vaadata ka mudelautode kollektsionääri Viljar Sardi näitust „Õnnelik lapsepõlv”. Lisainfot leiab siit: www.linnamuuseum.ee/lastemuuseum

Eesti teatri- ja muusikamuuseumi Särevi teatritoas peetakse laupäeval kuulsa näitleja, lavastaja ja dramatiseerija Andres Särevi 112. sünniaastapäeva. Sel puhul on suurmehe muuseum Tina tänaval avatud kella 11–18, näha saab näitust „Teater Vildest”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!