Praktikumi pilootprojekt pakub õpilastele praktikavõimalusi

11. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Mullu detsembris viie abituriendi loodud MTÜ Praktikum pakub kevadvaheajal kooliõpilastele pilootprojekti käigus uudset tasuta praktikavõimalust tippettevõtetes.

Praktikumi juhatuse liige Liisa Aavik rääkis Õpetajate Lehele, et MTÜ loodi ENTRUM-i inkubatsiooniprogrammi abil, eesmärgiga anda õpilastele rohkem võimalusi praktiliste kogemuste saamiseks erialal, mis neile endale huvi pakub, mitte lihttööd tehes.

„Mida meie viis näeme ühe suure probleemina ühiskonnas, on see, et noorel, kes lõpetab keskkooli, jääb tihtipeale reaalsetest praktilistest kogemustest ettevõttes vajaka. Ja seega otsustasime luua MTÜ, mis võimaldaks noortel neid kogemusi edukas ettevõttes saada. Keskendume eelkõige väga motiveeritud noortele, kelle puhul võib kindel olla, et nad tööl ei laiskle, ning juhtivatele ettevõtetele, kellel on, mida huvitavat noorele inimesele pakkuda. Me teeme andekad noored suurtele edukatele ettevõtetele nähtavaks,” kirjeldab Aavik.

Meie all peab Aavik silmas MTÜ-d eest vedavat viisikut, kelle seas on valdavalt edukad õpilasfirmade tegijad. Teiste seas kuulub meeskonda aga ka näiteks Rakett69 võitja, noor andekas füüsikatalent Timothy H. C. Tamm.

MTÜ Praktikum esimene pilootprojekt toimub märtsikuisel kevadvaheajal. Sellele oodatakse kandideerima hakkajaid gümnasiste.

Täpsemat infot kandideerimise kohta leiab siit: http://www.praktikum.ee/pilootprojekt.html.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!