President Ilves esitles venekeelset kõnekogumikku

10. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

President Toomas Hendrik Ilves esitles täna Tallinna Kesklinna vene gümnaasiumis raamatut „Räägib riigipea” (Govorit glava gosudarstva), mis koondab valikut riigipea kõnedest ajavahemikus 2006–2012 ja pikemat, spetsiaalselt selle raamatu jaoks antud intervjuud, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Ilvese hinnangul näeb ta raamatut eelkõige suhtlusvahendina ja võimalusena oma mõtteid ja seisukohti põhjalikult selgitada neile Eesti elanikele, kelle suhe Eesti riigiga sisaldab rõõmude ja iseenesestmõistetavuse kõrval ka probleeme ja nurinat.

„Ma loodan, et see raamat aitab lugejal veidi paremini mõista Eesti viimaste aastakümnete valikuid,” ütles president. „Ma ei arva, et iga lugeja peab kõige öeldu ja kirjutatuga nõus olema, ent kõned ja intervjuu loovad loodetavasti aluse rahulikuks dialoogiks.”

Raamatu sünniloos on oma osa ka Tallinna vene koolide õpilastel, kes saatsid eelmisel aastal intervjuu jaoks küsimusi. Intervjuud on võimalik originaalkujul, see tähendab eesti keeles täispikkuses lugeda Vabariigi Presidendi ja Eesti Koostöö Kogu koduleheküljel.

Varem on president Ilvese kõneraamatud ilmunud eesti, ungari, läti ja soome keeles. „Koos venekeelse raamatu ilmumisega on Eesti riigipea mõtted nüüdsest raamatuna kättesaadavad kõigi suuremate sugulas- ja naaberrahvaste huvilistele,” ütles raamatu kirjastanud SA Eesti Koostöö Kogu juhataja Olari Koppel, kes on ka raamatu koostaja ja selles oleva intervjuu autor.

Koppeli sõnul võib seda raamatut muu hulgas vaadata ka hariduse ja lõimimise alase ettevõtmisena, mistõttu on Eesti Koostöö Kogu saatnud raamatu ka venekeelsete koolide raamatukogudele, samuti jagatakse neid kultuuriministeeriumi kaasabil vähemusrahvaste kultuuriseltsidele.

Raamatu väljaandmist toetas kultuuriministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!