Rahvusraamatukogus algasid täna lahtiste uste päevad

13. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäevast laupäevani ehk 13.–15. veebruarini toimuvad Tallinnas Eesti rahvusraamatukogus lahtiste uste päevad, mille fookuses on muusika. Moto all „Loojast loominguni” tulevad külla heliloojad ja muusikud, aga ka kunstnikud ja kirjanikud, samuti toimuvad raamatukogu hoonet ja tegevust tutvustavad ekskursioonid, teatas raamatukogu pressiesindaja.

Neljapäeval kell 15 algab suures konverentsisaalis Avo Otsa trompetiklassi õpilaste kontsert, millel muusikaterapeut Alice Pehk kõneleb sellest, et muusikateraapia aitab taastuda ajukahjustustest. Kell 17 esitab Helen Põldmäe kohvikus klaveripalasid, fuajee treppidel aga peavad samal ajal tulist väitlust raamatukogu ja Google´i võrdlemiseks Rocca al Mare kooli ja Tallinna inglise kolledži õpilased. Kell 18 kergitab popmuusiku, helilooja ja produtsendi Sven Lõhmuse töötuba „Mis on hiti saladus?” kuuenda korruse näitusesaalis katet loomeprotsessilt.

Reedel kell 17 räägib helilooja, harfimängija ja improviseerija Liis Viira kuuenda korruse näitusesaalis teemal „Helilooja – kes sa oled?”. Kell 19 aga annavad Taavi Peterson ja Tajo Kadajas kohvikus kontserdi „Lugusid Urmas Alenderist”. Helen Põldmäed saab sel päeval kuulata kella 14.45-17 kaheksanda korruse näitusesaalis.

Laupäeval kell 14 oodatakse kuuenda korruse näitusesaali lapsi, meisterdama koos illustraatorite Olivia Liparti ja Ave Tölptiga. Kell 16 tutvustavad samas oma loomingut noored kirjanikud Airika Harrik ja Ketlin Priilinn. Laupäeval kell 22 algab fuajees aga disko.

Lisaks toimub kõigil kolmel päeval ohtralt temaatilisi tutvustusi ja mänge ning ekskursioone, kus saab näha raamatukogu arhiivhoidlaid, raamatu teekonda lugejani, paberi muutumist digitaalseks, teavikute säilitamist ja konserveerimist ning käia Toompea lossis asuvas parlamendi lugemissaalis.

Avatud on näitused, kus näha saab kauneid ja menukaid raamatuid, Eesti köitekunsti paremikku ja rahvusvahelist näitust „Shakespeare köites”. Samuti saab uurida väljapanekut „Taliolümpia – 90 aastat esimestest mängudest” ja jälgida olümpiamängude ülekandeid.

Lahtiste uste päevad toimuvad Rahvusraamatukogus teist korda. Eelmisel aastal külastas sel ajal raamatukogu üle 3500 inimese.

Lisainfot leiab: www.rahvusraamatukogu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!