Tartu ülikool võõrustab Tartumaa 9. klasside õpilasi

3. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool ootab teisipäeval, 4. veebruaril kell 12 ülikoolieluga tutvuma kõiki  Tartu ja Tartumaa 9. klassi õpilasi. Esmakordselt toimuval põhikoolilõpetajate avatud uste päeval viivad loodusteaduste, arvutiteaduste, sotsiaal- ja haridusteaduste ning spordi ja ettevõtluse teemal loenguid ja töötube läbi TÜ tudengid ja õppejõud, teatas TÜ pressiesindaja.

„Kuigi ülikoolini näib veel pikk tee, on kasulik, et noor näeks võimalikult suurt pilti ja eriala valikuvõimalusi juba varakult. Kui praegu peab 9. klassi õpilane valima gümnaasiumi ja seal pakutavate valikainete vahel, siis peatselt tuleb mõelda laiemalt, mis valdkond teda enam paelub,” ütles TÜ turunduse peaspetsialist Piret Normet.

Normeti sõnul plaanitakse suure huvi korral üritust korrata Tallinnas, et tutvustada TÜ võimalusi sealsetele põhikooliõpilastele.

Avaloengu „Teel õigete valikuteni” peab aulas keskpäeval TÜ materjaliteaduse üliõpilane Arnold Rein Tatunts, kes arutleb ettekandes, milline on üliõpilase elu; kas ülikool on vajalik; kuidas valida eriala; mida teha juba praegu, et ülikooli oleks kergem sisse saada ning keda otsib Tartu ülikool.

Kell 13 algavad töötoad ja loengud: loodusteaduste (füüsika, keemia, bioloogia, geenitehnoloogia jt) huvilised saavad lähemalt arutleda näiteks füüsikalise küsimusega „Kuidas ehitada õhus hõljuvaid ronge?” ja astronoomiahuvilised viiakse kurssi kuu- ja täheuurijate öötöö telgitagustega; arvutiteaduste huvilisi ootab nii arvutiteadusalane lauamängu töötuba kui ka programmeerimise töötuba; sotsiaal- ja haridusteaduste huvilised viiakse kurssi eksperimentaalpsühholoogia argipäevaga ning arutleda saab ka küsimuse üle „Kui kassil on 9 elu, siis mitu elu on budistil?”; sportlikud ja ettevõtlikud õpilased saavad osaleda töötubades „Kehakeel”, „Loovtantsu ja -mängu ABC” ning TÜ ideelabori juhi Kalev Kaarna juhtimisel püütakse leida vastus küsimusele „Millise idee elluviimisega sina 25-aastaselt pensionile minna saad?”.

Lisainfot leiab Tartu ülikooli kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!