Tartus algavad linnuõhtud ja esitletakse loodusuuringuid

11. veebr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval algavad Tartu loodusmajas tasuta linnuteemalised loodusõhtud, reedel esitletakse Dorpati konverentsikeskuses metsanduse ja looduskaitse alaseid teadusuuringuid.

Linnuteemaliste loodusõhtute sarja avab neljapäeval, 13. veebruaril kell 18 Tartu ülikooli teadur Marko Mägi teemaga “Linnud kliimamuutuste tuules”, keskendudes küsimustele kas ja kuidas on viimaste kümnendite muutused kliimas mõjutanud lindude elu. Järgmine loodusõhtu toimub 28. veebruaril kui Mariliis Märtson, Uku Paal jt räägivad linnuretkest Panamasse. Tasuta linnuõhtute sari kestab aprillini ning saab teoks Eesti ornitoloogiaühingu ning Tartu keskkonnahariduse keskuse koostöös. Kuulata saab nii uudiseid teadusrindelt ja uuemate uuringute tulemustest kui ka kaunite fotodega reisimuljeid eksootilistest linnuretkedest.

Reedel, 14. veebruaril toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses kolmas RMK teadusseminar, kus antakse ülevaade värskeimatest teadusuuringutest looduskaitse ja säästva metsanduse vallas. Fookus on RMK rahastatavate teadustööde praktilisel kasutusel, näiteks on lõppemas kolm aastat kestnud uurimisprojekt turberaiete kohta, uuritud on metsise elupaigakasutust piiravaid ja soodustavaid tegureid metsamaastikus, kuivendatud metsade rolli kliimamuutustes, kuusekändude juurimisega kaasnevaid keskkonnamõjusid ning kuusekändude potentsiaali toormeallikana energiatootmises. Oma teadustöödest annavad ülevaate ka Tartu ülikooli ja Eesti maaülikooli maateaduste ja ökoloogia doktorikooli doktorandid. Seminari kohta saab lisainfot RMK kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!