Aasta soome keele õpetaja on Heli Ojat Tallinna ühisgümnaasiumist

17. märts 2014 - Kommenteeri artiklit

Soome suursaadik Aleksi Härkönen andis laupäeval Soome suursaatkonnas soome keele õpetajatele korraldatud vastuvõtul 2013. aasta soome keele õpetaja tiitli Tallinna ühisgümnaasiumi kogenud õpetajale Heli Ojatile, teatas Soome instituut.

Soome instituudi programmijuhi Juhani Koivuviita sõnul sai žürii jaoks otsustavaks Heli Ojati mitmekülgsus ja aktiivsus õpetajana. Ta on kutsunud õpilastega kohtuma esinejaid erinevatelt elualadelt. Lisaks keelereeglitele räägitakse tema tundides palju soome kultuurist, ajaloost ja loodusest ning vaadatakse temaatilisi filme. Eriti lõbusad on õpilaste meelest olnud need korrad, kui üheskoos soome laule lauldakse. Heli Ojati oskus keeletunde huvitavaks teha paistab ka õpitulemustes: tema õpilased on olnud viimastel aastatel soome keele olümpiaadidel väga edukad. Heli Ojat on teinud Soome ning Eesti vahelise keele- ja kultuurialase koostöö edendamisel edukat tööd juba aastaid.

Tallinna ühisgümnaasiumis õpetatakse soome keelt kolmanda võõrkeelena gümnaasiumiosas.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat aastal 1997, tänavune üritus oli juba seitsmeteistkümnes. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa Eesti ja Soome keele- ja kultuurisuhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome instituut koostöös Soome Suursaatkonna ja Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!