Andke teada huvitavatest algatustest!

28. märts 2014 - 1 Kommentaar

Huvitava Kooli nõukoja 14. märtsi kohtumisel kiideti heaks jaanuaris ja veebruaris toimunud mõttekodade tulemused ning nõustuti, et algatuse üks olulisemaid tegevussuundi on tuua avalikkuse ette võimalused, kuidas kooli huvitavamaks muuta. Tõdeti, et Eestis on palju koole, kes eri projektide ja algatuste kaudu on õppimist edukalt huvitavaks teinud – selliseid näiteid tuleb süsteemselt koguda, levitada ja tunnustada.

Nõukoja liikme Taavo Lumiste sõnul on algatus juba paljusid kõnetanud. „Inimesed mõtlevad kaasa ja tahavad panustada. Nüüd tuleb jutust liikuda tegevuste juurde,” rõhutas ta. Lumiste hinnangul on väga oluline näidata, et arutelul huvitava kooli üle on ka praktilisi väljundeid, ning need tuleb koolidele lihtsasti kättesaadavaks teha.

Et head näited huvitavatest koolidest algatuse eestvedajateni jõuaksid, kutsub nõukoda üles neist teada andma. Oodatud on näited õppekorraldusest, projektidest ja algatustest, kus on leitud võimalusi harjumusliku ja mitteformaalse õppe seostamiseks, millega on lõimitud kooliellu leiutamist ja probleemõpet, suurendatud õpilaste valikuvabadust ning otsustusõigust, kaasatud õppeprotsessi lapsevanemaid ja teisi kooliväliseid inimesi või õppimist muul viisil huvitavaks tehtud.

Kirjeldused koos saatja kontakt­andmetega on oodatud aadressil huvitavkool@hm.ee.

Nõukoja liikmed leidsid, et algatus peab levima kogu Eesti­maal ning kaasata tuleb inimesi ka väljastpoolt Tallinna ja Tartut. Nõukoja järgmine koosolek toimub mai lõpus Ida-Virumaal.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Andke teada huvitavatest algatustest!”

  1. linda ütleb:

    Konguta Pôhikooli eeskuju

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!