Ettevõtted värbasid Tartus tudengeid

21. märts 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Dorpati konverentsikeskuses 14. märtsil toimunud Tartu ülikooli karjääripäeval oli oma töö- ja praktikavõimalusi tutvustamas 30 ettevõtet. Kohal olid ka välismaised tööstushiiud Nestlé ja L’Oreal, Eestit esindasid Viru Keemia Grupp, Swedbank, Fortumo ja hulk riigiasutusi, teiste seas näiteks haigekassa, siseministeerium ja tööinspektsioon.

Viru Keemia Grupi personalijuht Tea Allikmäe kutsus praktikale finants- ja keemiavaldkonna tudengeid. „Enne tööst või praktikast rääkimist tutvustan alati Ida-Virumaad ja räägin, kui tore seal on,” sõnas Allikmäe. „Näitan, et olen normaalne inimene, pole saba ega sarvi. Läksin Ida-Virumaale 22 aastat tagasi ja räägin oma näite varal, miks tasub sinna minna. Ei pea ju jääma, võid proovida ja ära minna, aga alustada tasub seal. Kui Tartu linnavalitsus korraldab juristi konkursi, kandideerib 200 inimest, aga kui Ida-Viru linnavalitsused korraldavad, tuleb vaid tosin noort. Konkurents on palju väiksem, saate CV-sse arvestatava tööandja nime.”

Allikmäe kummutas ka eelarvamuse, justkui oleks Ida-Virumaal ilmtingimata vaja vene keele oskust. Pigem hoopis perfektset eesti keelt, sest ametlik dokumentatsioon on eestikeelne. Ka Allikmäe ei osanud algul vene keelt, aga töötades jääb see ise külge.

Allikmäel oli ka praktikantidele salapakkumine: huviline võib tulla oma seltskonnaga Toila ja Valaste joa vahel asuvale heinamaale tasuta telkima. Hommikuse silmapesuveeämbri toob Allikmäe isiklikult ukse taha.

Põnevaid pakkumisi oli karjääripäeval teisigi. Tartu teaduspargi projektijuht Kätrin Hanson tutvustas riistvara iduettevõtetele suunatud üleilmset ärikiirendit. Võidutiim saab teaduspargi tiiva all teha kolme kuuga konkreetse eseme ideest prototüübini valmis. Võitjavõistkond saab eluks-tööks 50 000 eurot.

Karjääripäeval said tudengid osaleda ka töötubades.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!