Kuusakoski kogus õpilastelt üle 750 000 küünlaümbrise

17. märts 2014 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 14. märtsil andis Eesti suurim jäätmekäitleja Kuusakoski üle auhinnad alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsiooni „Küünlaümbriste jaht” tublimatele osalejatele. Kolme kuu jooksul koguti kokku üle 750 000 küünlaümbrise kogukaaluga rohkem kui üks tonn.

Peaauhinna, priipääsme KalevSpa Veekeskusesse pälvisid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 4. b klass ja Oru Põhikooli 6. klass. Üldarvestusliku võitja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased kogusid kokku tervelt 15 840 küünlaümbrist ning kuni 15 õpilasega ehk väiksemate klasside arvestuse võitja Oru põhikooli õpilaste lõpptulemuseks jäi 8197 küünlaümbrist.

Parima üksikkoguja tiitli pälvis Karl-Martin Krapp Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 4. b klassist, kelle lõpptulemuseks oli 13 256 ümbrist. Väiksemate klasside arvestuses oli 4755 ümbrisega parim Oru põhikooli 6. klassi tütarlaps Pille-Mari Suumann.

Kogumisaktsioon toimus sel aastal esmakordselt ning selle eesmärk on propageerida noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist ja näidata sorteerimise vajalikkust. Ettevõtmine osutus õpilaste seas ülimalt populaarseks – 3699 õpilast üle terve Eesti kogusid kokku 766 255 põlenud alumiiniumist teeküünlaümbrist.

AS Kuusakoski brändijuhi Mari-Liis Kallismaa sõnul olid nii õpilased kui ka õpetajad ülimalt usinad. „Eestlased pidavat põletama keskmiselt 15 miljonit teeküünalt aastas – seekordse aktsiooni käigus suutsid õpilased sellest kokku koguda märkimisväärse 5%. See tõestab, et lapsed on väga keskkonnasõbralikud, kui neile ainult võimalus anda.”

AS Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu sõnul lähevad küünlaümbrised ümbertöötlemisse, pärast mida saab alumiiniumi taaskasutada näiteks nii lennuki kui ka limonaadipurgi tootmiseks. „Kogutud ümbrised pressitakse kokku ühtseks massiks ning eksporditakse konteineritega Hiinas asuvatesse tehastesse. Seal sulatatakse alumiinium üles ning kasutatakse uuesti tootmises. Sellisel kujul alumiiniumi taaskasutamine on kümneid kordi rohkem energiasäästlikum kui maapõuest alumiiniummaagi ammutamine,” sõnas Suits.

Järgmine „Küünlaümbriste jaht” on plaanis korraldada juba sügisel.

 

Õpilased kokkukogutud küünlaümbristega

Õpilased kokkukogutud küünlaümbristega


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!