Noored otsisid lahendusi globaalprobleemidele

31. märts 2014 Hanna-Liis Kaarlõp-Nani UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni haridusprogrammide koordinaator - Kommenteeri artiklit

29.−30. märtsil toimus Tallinna Pae gümnaasiumis ja välisministeeriumis ÜRO simulatsioon, mille käigus arutlesid keskkooliõpilased Eestist ja naaberriikidest maailma valuprobleemide üle.

ÜRO simulatsioon on Eestis juba neli korda toimunud hariv rollimäng, kus õpilased esindavad eri riikide seisukohti. Simulatsiooni viimane, ÜRO peaassamblee päev peeti välisministeeriumi pressisaalis, kus välispoliitika- ja diplomaatiahuvilised noored 14  koolist Eestist ja välisriikidest tegelesid simulatsiooni käigus teemadega, milledest olulisemad on  keemiarelvade leviku järjepidev tõkestamine, Süüria põgenike olukord, lapse õigused ja tervishoiusüsteemide võrdlus. Teemad valiti simulatsioonile just nende päevakohasuse tõttu nii ÜRO-s kui ka Eestis.

Läbi rollimängu arendavad noored analüüsimis-, arutlemis-, esinemis- ja meeskonnatöö oskusi ning püüavad leida toimivaid lahendusi maailma probleemidele. Üritusel osalesid ka külalised Lätist ja Norrast.

ÜRO simulatsioon on Eesti UNESCO ühendkoolide võrgustiku üks ühistegevustest. Ülemaailmsesse UNESCO ühendkoolide võrgustikku kuulub rohkem kui 9000 haridusasutust 176 riigist. Eesti võrgustikus on sellel õppeaastal 17 kooli.

Simulatsiooni korraldasid UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon, MTÜ Mondo Maailmahariduse keskus ning Tegusad Eesti Noored, toetas Eesti Välispoliitika Instituut ja välisministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!