Rütmikas lapsepõlv

13. märts 2014 Raili Oks Jõhvi Lasteaiad Kalevipoja maja õppealajuhataja - Kommenteeri artiklit

Alates 2009. aastast kuulub Jõhvi Lasteaiad Kalevipoja maja IVEK-i pilootprojekti „Ettevõtlik kool”. Ettevõtlikkuse raames on meil toimunud palju üritusi ja korraldatud hulk projekte. Sellel õppeaastal otsustasid Põngerjate rühma lapsed, et nad tahavad teha endale rütmipille ning pillimängu saatel mängida orkestrina. Mõeldud, tehtud!

Lapsed koos vanematega tõid pudelikorke, pärleid ning muid ehete jääke. Seejärel meisterdasid lapsed õpetaja Janika Kilgi abiga endale rütmipilli ning moodustasid ansambli ja mängisid varasemalt õpitud laulude saatel oma rütmipille. Lastest jäädvustasime ka tegevuse käigus pilte. Ning hiljem trükkiski arvutis iga laps oma pildi alla väikese teksti, mida ta antud pildil teeb. Seejärel valmis laste enda tehtud raamat „Põngerjate rütmipilli valmimise lugu”.

Rütmipilli raamat

Rütmipilli raamat

Kätte oli jõudnud Eesti iseseisvuspäev ja nii läksid koolieelikute rühma lapsed koos muusikaõpetaja Monika Tropiga Jõhvi hooldekeskusesse vanuritele kodumaa sünnipäevapuhul esinema – enda meisterdatud pillid kaasas. Kuna meie lasteaia üks põhiväärtustest on hoolivus, siis laenasid Põngerjate rühma lapsed oma rütmipille enda sõpradele, Pardipoegade rühma lastele, et ka sõbrad saaks kontserdil esineda. Vanuritele meeldis laste etteaste väga ja nad ootavad meid ka edaspidi endale külla.

Laste meisterdatud rütmipille kasutatakse jätkuvalt õppetegevustes, hommikuringides, liisusalmi lugemistes ja ka lõimituna liikumistegevuses. Tore ju, kui laste lapsepõlv on rütmikas!

Selleks, et laste päev lasteaias huvitavaks teha, pole palju vaja. Vaja on süstida lastesse ettevõtlikku hoiakut, tahtekindlust ja suutlikkust midagi huvitavat teha.

Põngerjate rütmipillid 4.02.2014 004


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!