Töökoha­põhine õpe kogub populaarsust

14. märts 2014 Elyanna Romanova Narva kutseõppekeskuse vastuvõtu­komisjoni vastutav sekretär - Kommenteeri artiklit

Narva kutseõppekeskuses asus töökohapõhises õppes haridust omandama järjekordne müügikonsultantide grupp. Kümmet õppurit ootab ees kuuekuuline programm, millest kolmandiku moodustavad teooriatunnid klassiruumis ja kaks kolmandikku praktika ettevõttes.

„Töökohapõhine õpe on tunnustatud ja jõudsalt arenev õppevorm Euroopas,” rääkis Narva kutseõppekeskuse õppedirektor Riina Veidenbaum. „Meie kutseõppekeskuse viimase viie aasta kogemused on sarnased Euroopa kutsehariduse viimaste uuringute tulemustega – töökohapõhises õppes on õppurite väljalangus minimaalne ja lõpetajad jätkavad erialasel tööl,” tõdes Veidenbaum.

Narva kutseõppekeskus teeb koostööd toiduainetekauplusega Kamilso ning mitme Narva Fama kaubanduskeskuse kaupluse ja teenindusettevõttega. Õppes osalevad ennekõike inimesed, kes juba töötavad kaubanduses, kuid kellel puudub vajalik haridus või on nad selle omandanud väga ammu.

Kahe viimase aasta jooksul on töökohapõhises õppes lõpetanud kokku 63 õpilast – lisaks müügikonsultantidele veel soojusseadmete käitaja, tarkvara arenduse tugitehniku ja väikeettevõtluse erialal.

Narva kutseõppekeskus on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus saab õppida ligi 30 eriala 13 õppekavarühmast. Õpe kestab pool kuni kolm ja pool aastat ning toimub nii eesti kui ka vene keeles.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!