„Tootmistehase” majandusmäng

28. märts 2014 2D6 lauamängukirjastus www.2d6.ee - 1 Kommentaar

„Tootmistehase” majandusmäng kinnistab baasteadmisi nii rahast kui ka investeerimisest (aktsiate ost-müük, investeerimine, säästmine jmt), teisalt aga näitlikustab tehtavate otsuste omavahelisi seoseid. Tänu lihtsatele reeglitele on mäng jõukohane juba alates kaheksandast eluaastast ning seega kasutatav ka algkoolis.

Iga mängija eesmärk on koguda mängu lõpuks võimalikult palju raha. Raha saab teenida nii investorina teiste (ja ka enda) tehaste aktsiaid ostes-müües kui ka omaenda tehast arendades, mis tähendab, et heade võimaluste tabamiseks tuleb hoolikalt silm peal hoida teiste mängijate tegevusel. Selles mängus juhuslikkus praktiliselt puudub, iga mängija tulemus sõltub ainult tema enda oskustest.

Oma käigu ajal saab mängija valida viie tegevuse vahel, kuid korraga otsustada neist vaid kuni kahe kasuks – seetõttu on igal valikul oluline väärtus. Silm tasub peal hoida teiste tegevusel, sest nende valikutest sõltub otseselt ka nende ettevõtete (ja seeläbi sinu investeerimisvõimaluste) käekäik. Pole just meeldiv avastada, et sinu poolt suuri investeeringuid saanud tehase juht otsustab ühel hetkel tehase lihtsalt pankrotti lasta. Mäng pakub avastamisrõõmu nii algkooliõpilastele kui ka majanduskõrgharidust omavatele täiskasvanutele.

„Tootmistehas” on esimene mäng kodumaise lauamängukirjastuse 2D6 majandusmängude seeriast ning eeskätt on selle eesmärk süvendada harjumust teha läbimõeldud finantsotsuseid.

Järgmises mängus samas seerias keskendume juba aktsiakauplemise vallas peituvatele ohtudele ja võima­lustele.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “„Tootmistehase” majandusmäng”

  1. […] Lingid: boardgamegeek.com “Tootmistehase” majandusmäng, artikkel Õpetajate lehes […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!