Tulevad üleriigilised õpilaste tehnoloogiapäevad

12. märts 2014 - Kommenteeri artiklit

Tulemas on üleriigilised tehnoloogiapäevad 7.9. klassi õpilastele: 17.–18. märtsil Tartu Kivilinna gümnaasiumis ning 18.19. märtsil Tallinna reaalkoolis, Pärnu ühisgümnaasiumis ja Narva humanitaargümnaasiumis.

Nelja kooli koguneb 140 õpilast üle Eesti, et valmistada eri materjalidest nagu legoklotsid jms maailma põnevaim ahelreaktsioon ehk Rube Goldbergi masin, mille tulemusel juhtub midagi naljakat või kasulikku – see on noorte esimene samm insenerihariduse ja insenerikutse omandamise pikal teel, seisab reaalkooli õpilase saadetud pressiteates.

Õpilased jaotatakse meeskondadesse ning neile antakse lahendada probleemülesanne, st neid pannakse nuputama huvitava tööülesande kallal, tuletama meelde koolis õpitut ning seejärel kasutama oma käsitööoskusi, et valmistada mingi toimiv ese või seade. Igal üritusel teevad kõrgkooli õppejõud või erialaspetsialistid probleemiga seotud videoettekande.

Reaalkoolis toimuvad tehnoloogiapäevad koolivaheajal 2006. aastast saati. Alates 2008. aastast on projektiga liitunud Tartu Kivilinna gümnaasium, Pärnu ühisgümnaasium ning MTÜ Robootika ja alates 2010. aastast Narva ühisgümnaasium. Kõikides nendes koolides toimuvad sama lähteülesandega tehnoloogiapäevad üheaegselt.

Lisainfot saab e-posti aadressilt: Janar.Soidla@real.edu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!