Gümnasistid aitavad üksteisel lõimuda

30. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval algasid 14. korda koolinoorte võistlusmängud sarjast „Tallinn – meie pealinn”, mille  eesmärgiks on tõhustada eesti ja vene keelt kõnelevate noorte kontaktide loomist, mitmekesistada koostegevusi, pakkuda keelepraktika võimalust ning laiendada osalejate silmaringi teadmistega Tallinna arengust, aja- ja kultuuriloost.

Projekti korraldajaks on MTÜ Jutulind, kelle juhtimisel on selliseid mänge korraldatud mitu aastat ning neis osalenud ligikaudu 5800 noort. Sel kevadel toimub kokku kuus võistlusmängu. Esimeses neist osales ligikaudu 350 gümnaasiumiastme õpilast.

Võistlusmängud toimuvad Tallinna vanalinnas, kus osalejad tutvuvad vaatamisväärsustega, tegelevad orienteerumisega, otsivad vastuseid viktoriiniküsimustele, lahendavad nuputamisülesandeid ja jäädvustavad temaatilisi fotostseene. Osalejad on üksteisele võõrad ning eri rahvusest.

DSC_6106Võistlusel osaleb 12 kooli: Tallinna Läänemere gümnaasiumi, Tallinna Õismäe gümnaasiumi, Tallinna humanitaargümnaasiumi, Tapa gümnaasiumi, Tallinna Kuristiku gümnaasiumi, Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumi, Tallinna Õismäe vene lütseumi, Viljandi gümnaasiumi, Lasnamäe vene gümnaasiumi, A. Kitzbergi nimelise gümnaasiumi, Tallinna Pae gümnaasiumi ja Tallinna Järveotsa gümnaasiumi noored.

Edukamaid võistkondi premeeritakse diplomite ja auhindadega.

Projekti toetab haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!