Kevadkontsert „Suvi, vallatu suvi”

10. apr. 2014 Juta Hirv Tallinna 21. kool - 1 Kommentaar

Tallinna 21. kool tähistas hiljuti 110. aastapäeva. Juba üle poole sajandi, kevaditi, korraldatakse traditsiooniline meeleolukas, esinejaterohke kevadkontsert, mis on suursündmus kogu kooliperele.

„On meie keskel suvi, hoi-lii, hoi-laa, hoi-loo…”

DSC_7749Nii algas 2. aprillil vene teatris toimunud 54. kevadkontsert „Suvi, vallatu suvi”. Esinesid koorid, vokaal- ja instrumentaalansamblid, tantsijad ning valgusžongleerijad. Laval oli üle 500 õpilase, 13 kollektiivijuhti ning gümnaasiuminoormeestest koosnev inspitsiendigrupp, kelle „taktikepi” järgi raadiosaatjate vahendusel toimus kogu kontserdi logistiline tegevus ja lavatagune liikumine.

Lavalaudadele jõudsid laulud-tantsud Eestimaa suvest ja erilistest hetkedest, teismelise ja noore suvepäevast, loomade tegemised võttis kokku mutionu pidu.

Lustlike, liikuvate ning rõõmuküllaste etteastete kõrval kõlasid tundlikud laulupeorepertuaari kuuluvad kooriteosed, mis puudutasid hinge ja viisid mõtted puudutuste aega, laulu- ja tantsupeole „Aja puudutus. Puudutuse aeg”.

Kontserdimeeleolu jõudis publikuni kavajuhtide Lisanna Männilaane (10A) ja Karolina Josefiine Killandi (4A) kaudu. Lapsevanema abiga valmib kontserdist videoülesvõte, mis jääb kooli kodulehele ja arhiivi meeleolukat sündmust tähistama.

Kes küll ei unistaks suvest? Kontsertki jagas suverõõmuootust kuulajate-vaatajate südameisse.

Lisaks toetatakse iga kevadkontserdiga ka heategevuslikke ettevõtmisi, käesoleval aastal kuulub toetus Valgamaal elavale Kaidole.

DSC_7439