Metsaviktoriinil osales üle 9000 õpilase

30. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) korraldataval metsaviktoriinil tehti tänavu rekord – võistlusel osales 9196 õpilast ehk 906 klassi 209 koolist üle Eesti. Võitjaks kuulutati Võhma gümnaasium, teatas RMK pressiesindaja.

Metsaviktoriini eestvedaja, RMK Oandu looduskeskuse juhi Tiina Neljandiku sõnul võidutsesid taaskord Võhma gümnaasiumi õpilased, kes õpetaja Pilvi Ailti juhendamisel saavutasid kahes vanemas vanuseklassis topeltvõidu. Noorema vanuseklassi parimaks osutus väikese Metsküla algkooli 4. klass, keda juhendab õpetaja Astrid Sumberg.

„Tagasiside näitab, et paljud klassid käivad  küsimustele vastuseid otsimas ka loodusest, viktoriini tegijatele teeb see muidugi suurt rõõmu,” rääkis Tiina Neljandik. „Õpetajate sõnul oli kõige raskem vastata küsimustele, kus foto järgi tuli kokku viia sama puu isas- ja emasurvad või urbade järgi leida viljad-seemned, mis neist kasvavad. Keeruline oli lugu ka vanarahva metsatarkustega, mis igas Eesti nurgas natuke isemoodi kipuvad olema.”

Kolmandat aastat sai metsaviktoriini küsimustele vastata ka vene keeles. Venekeelsete koolide parimad olid Kohtla-Järve kesklinna põhikool ja Tallinna Linnamäe vene lütseum.

Iga vanusegrupi 10 parimat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi või metsapäeva RMK looduskeskustes.

Viktoriini tulemustega ja kokkuvõtetega saab tutvuda RMK kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!