MTÜ Mondo toetab Ghana maakoole 7000 euroga

7. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

MTÜ Mondo toel saab tosin Põhja-Ghana kooli endale aprillis 7000 euro eest päikesepaneele, õppematerjale, arvuteid ja sportimisvahendeid ning paar kooli ka võimaluse elektrivõrguga liitumiseks.

MTÜ Mondo on teinud Põhja-Ghana Nabdami piirkonna haridusameti ning koolidega koostööd juba aastaid, korraldades sealsetele õpetajatele täiendkoolitusi. Kaks Eesti pedagoogi, inglise keele õpetaja Anu Joon ning füüsikaõpetaja Mart Kuurme, viibisid Ghanas vabatahtlike koolitajatena eelmise aasta lõpus ning nende tegemistest on olnud juttu ka Õpetajate Lehes.

„Ghana õpilased on väga õpihimulised,” ütleb Mart Kuurme, kes naaseb Ghanasse mais ning viib sinna kaasa Eesti koolides kasutuseta jäänud elektroonilisi õppevahendeid. „Ghana õppekava on väga nõudlik, aga vahendeid õpetamiseks napib. Arvutiõpetust ja elektroonikat õpitakse ainult teoorias paberil. Õpilased ja õpetajad on väga tänulikud, kui neil tekib võimalus õpitut ka praktikas proovida.”

Mais läheb Põhja-Ghanasse ka Kehra majanduskooli arvutiõpetaja Silver Püvi, kelle eesmärgiks on hinnata koolide võimekust IT-õpetuses. Vaid üksikutel maakoolidel on elekter, rääkimata arvutitest või internetiühendusest. MTÜ Mondo eesmärk on järgnevatel aastatel edendada sealsete koolide olukorda, et õpilased saaksid paremat haridust ning paremad võimalused tulevikus iseseisvalt ja edukalt hakkama saada. Lisaks on oluline ka parandada koolide võimalusi olla ühenduses oma 18 sõpruskooliga Eestis, kellega vahetatakse kirju, pilte ja kogemusi ning tehakse ühisprojekte. Seni on suhtlust takistanud kehvad kommunikatsioonivõimalused.

Ghana koole toetatakse arengukoostöö projekti raames, mille eesmärgiks onsuurendada Mondo sihtriikides Ghanas, Keenias ning Ugandas inimeste iseseisvat toimetulekut ning parandada maapiirkondade koolide võimekust pakkuda kvaliteetsemat haridust.

Projekti rahastab välisministeerium ning eraisikud, kes toetavad 150 koolilapse kooliharidust.

SAMAL TEEMAL


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!