Õpilased andsid riigikogus üle tulevikumanifesti

16. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Saku gümnaasiumi õpilased andsid kolmapäeval riigikogus poliitikutele üle noorte koostatud manifesti energiavaldkonna jätkusuutliku tuleviku tagamiseks.

Manifest valmis rahvusvahelisel õpinädalal „Värsked ideed Euroopale”, mille käigus uurisid õpilased energiavaldkonna hetkeolukorda ning kujundasid energiapoliitikast oma seisukoha, mis tagaks pikaajalise jätkusuutlikkuse.

Noored tõdevad, et keskkonnaprobleemid ei ole tulevikuteema, vaid mõjutavad juba praegu nende põlvkonna elu. Õpilased on koostanud konkreetseid ettepanekuid, mida tulevikus rakendada. Muu hulgas on ettepanekute seas fotosünteesil põhinevate õhku puhastavate filtrite kasutuselevõtt tööstuses ning taastuvenergia jagamine riikide vahel.

Projekt „Värsked ideed Euroopale” sai alguse 2008. aastal. Robert Bosch Stiftungi algatuse eesmärk on tõsta noorte huvi ja osalust Euroopa poliitilise, majandusliku ja sotsiaalse tuleviku kujundamises. Aastate jooksul on taolisi õpinädalaid toimunud 63 koolis üle Euroopa. Eestis toimus õpinädal esmakordselt, MTÜ HeadEst juhtimisel. Projekti patrooniks on Andres Tarand.

Lisainfot leiab veebilehelt: http://www.headest.ee/young-ideas-for-europe/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!