Parim robootikaring tegutseb tänavu Tallinnas

21. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartus toimunud robootikavõistlusel selgitati nädalavahetusel juba neljandat aastat välja Eesti parim robootikakool. Tänavu pälvis tiitli ja sellega kaasas käiva rändkarika võistkond RRR ehk Reaali Robotistuudio Robootika.COM, kuhu kuuluvad põhikooliõpilased Tallinna koolidest, teatas RRR-i esindaja.

19. aprillil kogunesid Tartusse Ahhaa! keskusse õpilased üle Eesti, et pidada maha suurim koolirobootika võistlus RoboMiku Lahing. RoboMiku Lahingus osales 350 võistlejat ning parima robootikakooli tiitli nimel võeti mõõtu neljas võistlusalas: LEGO sumo, täpsussõit mudellinnas, animatsioon ning joonejärgimine.

„Meie poisid olid väga tublid, aga tegelikult olid kõik võistkonnad teinud uskumatult head tööd,” ütles alade koondtulemusel robootika Eesti meistri tiitli ja sellega kaasneva rändkarika saanud RRR-i juhendaja Leivo Sepp. „Meie tiimile tagas edu pühendunud töö, aga ka raamidest väljas mõtlemine.”

Raamidest väljas mõtlemise näiteks tõi juhendaja linnaläbimise juures oleva reegli: „Kui robot ei anna teed peateel liikuvale autole ning puudutab seda, loetakse roboti katse lõppenuks.” Enamik võistkondi ehitas roboti, mis igal juhul peatee ees peatus, et seal sõitvat autot läbi lasta. RRR-i tiim programmeeris oma roboti aga arvestusega, et juhul, kui ristteele jõutakse enne peateel sõitvat autot, seal ei peatutagi – nii nagu toimitakse ka päris liikluses.

RRR saavutas neljal võistlusalal kolm esikohta (joonejärgijas, linnaläbimises ja robotiplatvormile programmeeritud animatsioonis), sumos jäädi pingelise heitluse järel teisele kohale.

RRR saavutas Eesti Parima Robootikakooli tiitli ka 2012. aastal. Eelmise aasta parimaks robootikakooliks tunnistati Tartu Kivilinna gümnaasiumi robootikaring ning 2011. aastal Narva robootikud.

RoboMiku konkursi eesmärk on äratada reaalteaduslikku ning insenertehnilist huvi üldhariduskoolide õpilaste hulgas. Robootikavõistluse rändkarikas on suurim tunnustus Eesti koolirobootika maastikul, mida võiks ihaldada iga robootikaga tegelev kool ja mille tiitli kaitsmine on väljakutse igale võitjale.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!