Parimad tudengifilmid valitud

9. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Möödunud laupäeval jagati Tallinna ülikoolis tudengifilmifestivali „Best of BFM” lõpuüritusel filmiauhindu, mida jagus nii Eestist kui ka Lätist, Soomest, Ukrainast, Jaapanist ja Kolumbiast pärit filmitudengitele, teatas Tallinna ülikooli pressiesindaja.

Tudengifilme hindas ja BOB-i nime kandvad auhinnad jagas välja žürii koosseisus Marje Jurtšenko (ETV2), Tristan Priimägi (Sirp) ja Piotr Złotorowicz (Lodzi filmikool – Poola). Žürii hindas tudengifilmide ideede originaalsust, pildikeele kasutamise ning loo tervikuks kujundamise oskusi.

„Best of BFM” on iga-aastane tudengifilmide festival, mis toob filmisõprade ette Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli ning Eesti kunstiakadeemia animatsiooniosakonna tudengite uusimad filmid ja tunnustab parimaid. Tänavu linastus festivalil kokku 68 tudengifilmi ning neid käis vaatamas 470 inimest. Festivali võidutöid saab kuni 10. aprillini näha kinos Artis. Filmid antakse välja ka DVD-plaadina.

Tänavused auhinnasaajad:

 • Parim animatsioon – „IMG_00_01_JPG”, režissöör Zane Oborenko (Läti)
 • Parim dokumentaal – „Paradiis”, režissöör Nora Särak (Eesti)
 • Parim mängufilm – „Äge”, režissöör Rein Zobel (Eesti)
 • Žürii tunnustus – „Ema. Miljonite nimel”, režissöör Vyacheslav (Slavik) Bihun (Ukraina) ning „Kell peatus 6.30”, režissöör Liiva Vilnīte (Läti)
 • Publiku auhind – „Kolm”, režissöör Eva Kübar (Eesti)
 • Parim dokumentaalfilmi režissöör – Kaisa Sammelselg ja Gerli Nõmm (Eesti) filmi eest „Hetk Ulkaga”
 • Parim mängufilmi režissöör – Carlos Lesmes (Kolumbia) filmi eest „Kaardimaja”
 • Parim teledokumentaali režissöör – Aino Salmi (Soome) filmi eest „Õnnelikud inimesed kunsti ei vaja”
 • Parim dokumentalist – Akio Yuguchi (Jaapan) filmi eest „Avec”
 • Parim operaator – Meelis Mikker (Eesti) filmi eest „Kolm”, režissöör Eva Kübar (Eesti)
 • Parim kunstnik – Matis Mäesalu (Eesti) filmi eest „Cisco”, režissöör. Reino Aedmäe (Eesti)
 • Parim näitleja – Karl Gregor (Eesti) filmi eest „Äge”, režissöör Rein Zobel (Eesti)
 • Anri Rulkovi mälestuspreemia laureaat – Moonika Siimets

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!