Rakvere teatri üleskutse

24. apr. 2014 Maarja Kaasik - Kommenteeri artiklit

Sel suvel etenduv Rakvere teatri muusikaline koguperelavastus „Mina olin veel väikene ehk Kuidas võrukaelad vanasti tükka tegid” viib meid lähemale ajale, mil internetti veel polnud, kuid elu oli sellegipoolest huvitav ja elamist väärt.

Palmse mõisa moonakatemaja külaõhustikus ettekantavatele vana aja lugudele lisab värvi ansambel Kõrsikud ning etenduspaigas näeb ka meile omaseid koduloomi ja linde: sigu, kanu, kukkesid, hobuseid, jäneseid. Kõik on nagu vanasti.

Kas sina tead, kuidas sada aastat tagasi elati, mis mänge lapsed mängisid ja missuguseid krutskeid tegid? Vanade aegade asju on me ümber alles ka praegu – tuleb ainult õige natuke otsida. Ja just seda me sind tegema kutsumegi.

Leia kodust, külast, muuseumist või tänavalt mõni saja-aastane või vanem asi  – olgu see siis vanavanaema õmblusmasin, vanaisa piip, vanaonule kuulunud õngekork, vanatädi kokaraamat, mõni vana aja mänguasi või mingi muu ese, mis kauge aja tagant tänaseni säilinud –,  pildista, joonista või jäädvusta see muul moel üles ning saada pilt koos eset tutvustava lühilooga 5. maiks Rakvere teatrisse.

Parimad lood ja saja-aastaste asjade pildid paneme välja teatri kodulehele ning kõik saadetised leiavad koha näitusel Rakvere teatris, et vaatajadki nendega tutvuda saaksid. Palun ole valmis, kui sinu pilt ja lugu ilmub Rakvere teatri kavalehel või ajakirjanduses. Kõigi saatjate vahel loosime välja pääsmeid Rakvere teatri vabalt valitud lasteetendustele.

Oma saadetise saad Rakvere teatrisse toimetada vana hea postiteenusega aadressil Rakvere teater, Kreutzwaldi 2a, 44314 Rakvere või moodsalt meilitsi aadressil 100aastat@rakvereteater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!