Taani kroonprintsess Mary külastas Eestit

4. apr. 2014 Kirke Torpan Taani saatkonna teabespetsialist - Taani kroonprintsess Mary külastas Eestit kommenteerimine on välja lülitatud

Aprilli algul külastas Eestit Tema Kuninglik Kõrgus Taani kroonprintsess Mary koos Mary fondi „Kiusamisest vabaks” programmi esindajatega.

Kroonprintsess avas õiguskantsleri kantselei ja lastekaitse liidu korraldatava konverentsi „Kiusamisvaba haridustee” ning külastas MTÜ Lastekaitse Liit programmi „Kiusamisest vabaks” meetodit rakendavaid Suitsupääsupesa lasteaeda ja Kadrioru saksa gümnaasiumi. Kroonprintsess on omanimelise Mary fondi kaudu „Kiusamisest vabaks” programmi patroon.

Kroonprintsess külastas ka Taani Kuninga aeda, kus linn on teinud kuninganna Margrethe ja prints Henriku fondi ning AP Mølleri ja Chastine Mc-Kinney Mølleri fondi toetusega 2013. aastal renoveerimistöid, avas Kiek in de Kökis fotonäituse „Kaasaegne kuninglik kodu” ning osales linnapea vastuvõtul Tallinna raekojas.

Vabariigi presidendi kantseleis kohtus kroonprintsess president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvesega. Lisaks külastas kroonprintsess Eesti lastekirjanduse keskust ning osales seminaril „Jätkusuutlik mood ärimudelina”. Visiidi lõpetas kontsert ja vastuvõtt Mustpeade majas, kus esinesid ETV tütarlastekoor ja kontsertkoor Raduga.

1-1 Taanikeelse laulu esitus

Suitsupääsupesa lasteaias laulsid lapsed kroonprintsessile taani keeles, kuidas bussi rattad ringi käivad. Fotod: Raivo Juurak