Tartu hansapäevad ootavad lastelt rüütlilugusid ja -pilte

14. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu hansapäevad, mis kannavad tänavu pealkirja „Ajastumürgel”, ootavad lasteaialapsi osalema rüütlipiltidega lastelinna kunstinäitusel ja koolinoori rüütliromaani paroodia kirjutamiskonkursil. 

„Kuna „Ajastumürgel” on hansaaegse ja tänapäevase miljöö vahel silda loov koguperefestival, soovime kõnetada nii suuri kui ka väikseid hansahuvilisi. Anname sel aastal nii lasteaialastele kui ka koolinoortele võimaluse leida endas üles üks loominguline mürgeldaja,” ütles Tartu hansapäevade projektijuht Jaanus Tepomees.

Nii kuulutasid Tartu hansapäevad ja Eesti Emakeeleõpetajate Selts (EES) välja rüütliromaani paroodia kirjutamiskonkursi, millest oodatakse osa võtma 9.–12. klassi õpilasi üle Eesti. Parimaid töid auhinnatakse hansapäevadel, 12. juulil.

Tartu linna lasteaiarühmadelt aga oodatakse pilte muinasjutu „Vapper rüütel” teemal. Kõikidest joonistustest valmib kunstinäitus, mis ilmestab 12.–13. juulil hansapäevade lastelinna.

Pilte oodatakse Tartu linnavalitsusse 30. maiks ning paroodiajutte e-posti aadressil konkurss@hansapaevad.ee 1. juuniks.

Konkursi lisainfo ja juhised leiab vastavalt veebilehtedelt: www.hansapaevad.ee/paroodia ning www.hansapaevad.ee/kunstinaitus.

Tartu hansapäevi korraldab SA Tartu Muusikafestival Tartu linna ja paljude teiste toetusel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!