Tartu kunstitudengid said välismaal auhindu

8. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) nahadisaini osakonna tudengid pälvisid tunnustust rahvusvahelisel disainikonkursil Design A Bag. IV kursuse tudeng Anneli Alton võitis tudengipreemia kategoorias Urban Super Fashion ja III kursuse tudeng Anni Ansmann kategoorias Night Life Super Fashion.

Anneli Alton ütles, et kui ta hakkas uitmõttena tekkinud origamikoti kohta uurima, kas sedasorti ideed on varem teostatud, siis selgus tema idee ainulaadsus. Nõnda sai lõplikult kindlaks soov valmistada nahast origamikotti, mille peal ei oleks lihtsalt geomeetrilised origamilikud jooned vaid et seda saaks ka reaalselt voltida. Seejärel hakkas ta tegelema mudeli väljatöötamisega. Enne, kui sai hakata proovima sama asja nahaga, tuli väga pikalt proovida voltimist ainult paberiga. Lõpliku versioonini jõudmine võttis aega tervelt aasta.

Anni Ansmanni võidutöö sündis samuti pikaajalise töö tulemusena. Enne kui sai hakata valmistama esimesi prototüüpe, tuli jupp aega tegeleda kavandite loomisega. „Muutsin mitu korda kavandeid ümber. Tegin sellele enne päris töö kallale asumist umbes kolm prooviprototüüpi,” rääkis autor.

Konkursi võiduga kaasnev rahaline auhind ja aastane ligipääs mainekale internetiajakirjale ArsTrends, mis kajastab koos uuemad disainiteemasid igas moe valdkonnas, anti nahadisaini osakonna tudengitele üle 31. märtsil Hong Kongis toimunud tseremoonial.

Anni Ansmanni võidutöö

Anni Ansmanni võidutöö

TKK nahadisaini osakonna tudengid võtavad rahvusvahelisest disainikonkursist osa igal aastal.

„Ma arvan, et iga disainer ja eriti just nahadisainer peaks sellest konkursist osa võtma. Võita on ju nii palju – saad näha üht maailma suurimat nahaalast messi ja kohtuda asjatundjatega, luua kontakte, tutvuda toredate inimestega ning näha imelist Hong Kongi linna,” lausus Alton.

„Hong Kongis kohapeal käimine andis kõvasti motivatsiooni ja tahet sellel alal edasi tegutseda. Samuti on see hea valdkonna inimestega tutvumiseks. Seega soovitan veelkord kõigil järgmiste aastate konkursitest osa võtta!” lisas Ansmann.

Design A Bag korraldaja on Fashion Access Hong Kong.

Lisainfot leiab konkursi veebilehelt www.designaccess-fa.com.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!