TLÜ-s tulevad avalikud loengud välisekspertidelt

22. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikoolis saab kolmapäeval kuulata Tai ülikooli professori loengut inimõigustest ning neljapäeval ülemaailmselt tunnustatud foneetikaeksperdi Geoff Lindsey loengut inglise keele intonatsiooni eripärast. Reedel toimub ülikoolis rahvusvaheline demokraatiaalane konverents. Kõik ettevõtmised on ingliskeelsed.

Tais asuva Websteri ülikooli professor James Gomez kõneleb kolmapäeval, 23. aprillil kell 16 TLÜ Astra maja auditooriumis A-222 Studia Generalia sarjas inimõigustest ja demokraatiast Kagu-Aasias. Loeng teemal “Why there is a Cultural Dimension to Human Rights and Democracy Discourses in Southeast Asia?” tutvustab Kagu-Aasia demokraatia ja inimõiguste normide kohta käivatest diskursustest, selgitades, kuidas need kujundavad demokratiseerumise protsesse ja inimõiguste režiimi. Lisainfot

 Studia Generalia avalike loengute kohta leiab siit.

Ülemaailmselt tuntud foneetika eksperdi Geoff Lindsey avatud loeng algab neljapäeval, 24. aprillil kell 16  TLÜ Mare maja auditooriumis M-213. Foneetika superstaariks nimetatud Lindsey püüab oma loengus avada inglise keele intonatsiooni mõningaid eripärasid ja väljakutseid, mida see esitab inglise keelt mitte emakeelena kõnelevale inimesele. Eriti oodatud on sellele loengule need, kes on huvitatud aktsendist või selle vabanemist. Lindsey loeng toimub TLÜ tõlkekoolituse osakonna eestvedamisel.

Reedel, 25. aprillil käsitletakse demokraatia teemasid Tallinna ülikoolis rahvusvahelisel konverentsil “Multiple Lives of Democracy: from Asia-Pacific to Europe”, kus võtavad sõna ühiskonnateadlased, poliitikud ja aktivistid Hiina Rahvavabariigist, Taiwanilt, Taist, Singapurist, Myanmarist (Birmast), Venemaalt, Ukrainast ja Eestist. Konverentsi kohta leiab lisainfot siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!