Ükski laps ei tohiks kannatada koolikiusamise tõttu

2. apr. 2014 - 1 Kommentaar

Evelin Ilves ja Taani kroonprintsess Mary rõhutasid täna lastekaitse liidu ja õiguskantsleri kantselei konverentsi „Kiusamisvaba haridustee” avakõnes, et ennetades või vähendades koolikiusamist, kaitseme kogu ühiskonda, sest kiusamine mõjutab lapse ülejäänud elu, tema suhteid ja hakkamasaamist täiskasvanuna, teatas presidendi kantselei pressitalitus.

„Emana, kelle tütar õpib 4. klassis, on mul väga valus lugeda uuringut, et Eesti koolides on iga viiendat õpilast kiusatud ja 24 protsenti õpilastest on kiusamise all kannatanud lausa aastaid. Need arvud näitavad probleemi sügavust,” nentis Evelin Ilves. „Me teame, et pole olemas keskmist inimest, keskmist õpetajat, keskmist õpilast. Igaüks on erinev ja eriline. Kool peab muutma erinevused ja erilisused laste tugevuseks, mitte nõrkuseks, mitte tasandama kõiki ühe joonlauaga. Erinevuse tunnustamine ja selle hoidmine, muudab meie inimesed juba maast-madalast sallivamaks, paremaks, aga ka tugevamaks.”

Taani kroonprintsess, kes on omanimelise Mary Fondi kaudu „Kiusamisest vabaks” programmi patroon ja viibib Eestis kahepäevasel külaskäigul, märkis oma sõnavõtus, et koolikiusamise tõkestamine on pikaajaline investeering meie laste heaollu ja tulevikku. Ta keskendus oma avakõnes sotsiaalsete suhetega seotud kiusamisele, näiteks kellegi grupist väljatõrjumisele või ignoreerimisele. „Kõigil on õigus kuhugi kuuluda, olla aktsepteeritud,” sõnas kroonprintsess Mary.

Kroonprintsess Mary ja Evelin Ilves külastavad täna Kadrioru saksa gümnaasiumi ja presidendi abikaasa patroneeritavat Eesti lastekirjanduse keskust. Ühiselt võetakse osa ka seminarist „Jätkusuutlik mood ärimudelina”.

Eile külastas kroonprintsess Mary Taani Kuninga aeda, kus Kuninganna Margrethe ja Prints Henriku Fondi ning AP Mølleri ja Chastine Mc-Kinney Mølleri Fondi toetusega tegi Tallinna linn mullu renoveerimistöid; avas Kiek in de Kökis fotonäituse „Kaasaegne kuninglik kodu” ning osales linnapea vastuvõtul Tallinna raekojas. Kroonprintsess külastas ka lastekaitse liidu programmi „Kiusamisest vabaks” meetodit rakendavat Suitsupääsupesa lasteaeda.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Ükski laps ei tohiks kannatada koolikiusamise tõttu”

  1. […] http://publik.delfi.ee/news/inimesed/fotod-evelin-ilves-ja-kroonprintsess-mary-kaisid-kiusamisvaba-kadrioru-saksa-gumnaasiumiga-tutvumas.d?id=68363223 http://www.reporter.ee/2014/04/01/taani-kroonprintsess-mary-kulastas-eestit/ http://www.ohtuleht.ee/574394/evelin-ilves-ja-taani-kroonprintsess-mary-uhegi-lapse-tulevik-ei-tohiks-kannatada-koolikiusamise-tottu                              http://tallinncity.postimees.ee/2748576/fotod-taani-kroonprintsess-kadrioru-saksa-gumnaasiumis                                                                                           http://oiguskantsler.ee/et/indrek-tederi-tervituskone-konverentsil-kiusamisvaba-haridustee https://opleht.ee/14618-ukski-laps-ei-tohiks-kannatada-koolikiusamise-tottu/ […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!