Valitsus nõustus mereakadeemia ja TTÜ ühendamisega

10. apr. 2014 - 1 Kommentaar

Valitsus andis tänasel istungil nõuoleku ühendada Eesti mereakadeemia Tallinna tehnikaülikooliga, mis võimaldab otstarbekamalt ressursse kasutada ning tulemuslikumalt  merenduse valdkonnas õppe- ja teadustööd ühitada. Haridus- ja teadusministrit volitati sõlmima ühinemisleping, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Koostöö TTÜ teaduskondade ja meresüsteemide instituudiga loob oluliselt avaramad võimalused teadus- ja arendustööks, võimaldab tugevdada akadeemilise merehariduse potentsiaali ning tõsta õppetegevuse kvaliteeti, seisab teates. Lisaks saab liitumisel optimeerida juhtimis- ja halduskulusid, mis lubab rohkem panustada sisulistesse tegevustesse ning välja arendada laiapõhjaline mereharidusalane kompetentsikeskus.

Tehnikaülikool loob oma struktuuris merendusalase kõrghariduse andmiseks iseseisva kolledži nimetusega TTÜ Eesti mereakadeemia. Kuna ülikool ei või anda kutseõppe tasemel haridust, siis eraldatakse mereakadeemiast kutseõppe osa ning moodustatakse riigi kutseõppeasutus Eesti merekool.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Valitsus nõustus mereakadeemia ja TTÜ ühendamisega”

  1. tohoh ütleb:

    blablabla, võimaldab seda ja toda? Meie naaberriigid on selle juba üle elanud, tänaseks on mereakadeemiad taas iseseisvad.

    Kummaline, et TTÜ müüs oma Kopli 101 hooned kunagi HTM-le, nüüd saab tasuta
    3 milj € hinnatud hooned tagasi ja 2,1 milj € liitumistasu? Aga keegi ei imesta, kuigi minister Ligi nõudis selgitust, miks peaks TTÜ hooned tasuta saama?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!