Viljandi tudengid toovad kultuuri kogu Eestisse

9. apr. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengite eestvedamisel jõuab 6.–17. maini kuude Eesti linna kontsertide-etenduste sari „Kultuuridessant’’, mille käigus tuuakse publiku ette teater, tants, muusika ja kunst.

Akadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul on „Kultuuridessant’’ huvitav formaat, mis võimaldab kõnetada publikut paindlikul moel. „Seda veavad meie kooli noored ise, rakendades kogu kultuuriakadeemia erialade liigirikkust,’’ ütles Barkalaja.

Kultuuridessanti võib võrrelda ühe suure ringreisiga. „See on tudengite enda tehtav kultuurifestival: pakime kõik oma ülikoolis loodava ühte bussi ja sõidame sellega kuute Eesti linna,’’ kõneles Tamm, kellele projekt on ülikooli lõputöö kultuurikorralduse erialal.

Projekti eesmärk on näidata tudengite loovtöid võimalikult paljudes linnades ning paljudel lavadel. Kahe nädala jooksul külastatakse Tallinnat, Tartut, Pärnut, Narvat, Rakveret ja Viljandit. „Saame meeskonnaga laiemalt presenteerida kõike seda, mis siin koolis luuakse, aga mis tihti jääbki Viljandi kultuuriakadeemia seinte vahele,’’ rääkis Tamm

Kõigis kuues linnas tuuakse publiku ette üheksa mono- ja kaks täispikka teatrilavastust, neli tantsuetendust ja üks pärimus-ja jazzmuusika kontsert. Publikul on võimalus osaleda ka muusika töötubades, külastada tudengite käsitöö- ja fotonäitust ning vaadata videoinstallatsioone.

Kultuuridessanti tutvustavat videot näeb siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!