AHHAA-s avatakse interaktiivne kunstiprojekt

13. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 15. mail kell 19 avatakse Tartus teaduskeskuses AHHAA Mehhiko kunstniku Rodrigo G. de San Martíni kunsti- ja valgusinstallatsioon „Dorado/Lacerta”, mida vaatajad ise ümber kujundada saavad.

Installatsioon kujutab kahte tähtkuju –Dorado ja Lacerta – millest üks on nähtav põhja- ja teine lõunapoolkeral. Tähtkujud on maalitud elektrit juhtivat värviga, mis võimaldab vaatajatel LED-lampe sisse ja välja lülitades uusi mustreid luua. Rodrigo tahab anda vaatajale võimaluse ise kunstnik olla ja näidata tehnoloogia „loomulikku” poolt.

Rodrigo on Mehhiko muusik ja kunstnik, kes seob oma töödes teaduse ja tehnoloogia muusika ja kunstiga. Hetkel tegutseb ta Tartus, ent eelnevalt on ta töötanud USA-s, Lätis ja Leedus. Projekt valmis koostöös visuaalkunstnik Kat Surynega.

Näitus sai võimalikuks tänu Tartu linnaresidentuuri programmile, mille käigus saavad väliskunstnikud elada ja töötada kuu aega Tartus, leida siit inspiratsiooni ja õppida uusi tehnikaid. Residentuuri lõppedes eksponeeritakse kas siin valminud töid, korraldatakse õpituba või kohtumine kunsntikuga. Tartu linnaresidentuuri koordineerib Noor-Eesti loomekeskus ning rahastab Tartu linnavalitsus.

Näitus jääb avatuks 15. juunini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!